Un program transfrontalier ne aduce mai aproape de lumea modernă
- Administraţie
- 23 Martie 2021
- Nici un comentariu
- 156
- 3 minute de citit
Turiştii şi transportatorii aflaţi în trafic internaţional în zona transfrontalieră româno-bulgară (Giurgiu-Byala) au acces de zilele acestea la un instrument modern de vizualizare a rutei urmate şi, ca noutate, a punctelor de risc în traficul rutier. Astfel aceştia vor putea fie să-şi schimbe traseul, fie să reducă viteza şi să circule cu mai multă atenţie pe anumite porţiuni de drum. Pe site-ul https://b-ten.info/ se poate consulta un istoric anual al accidentelor produse în aşa-zisele „puncete negre”, accidente ale autoturismelor, bicicletelor, camioanelor şi motocicletelor.
În acest sens, a fost realizat noul portal web, un modul al unui sistem informațional integrat pentru măsurile de siguranță rutieră, în cadrul proiectului „Îmbunătățirea nodurilor Giurgiu-Byala pentru o conectare mai bună la rețeaua infrastructurii TEN-T”, finanţat prin Programul INTERREG V-A România-Bulgaria.
Informațiile disponibile sunt în limba română, engleză și bulgară, pe portal se pot vizualiza accidentele rutiere care au avut loc în județul Giurgiu în ultimii cinci ani într-o formă interactivă – ca o hartă digitală dinamică, care într-o interfaţă prietenoasă pentru utilizatori, poate identifica zonele în care se petrec aceste accidente. Aceste locații sunt numite „puncte negre” – puncte în care accidentele sunt mai frecvente decât nivelurile statistice medii pentru infrastructura rutieră a județului Giurgiu. În managementul siguranței rutiere, un punct negru este un loc în care accidentele rutiere sunt mai frecvente. Scopul portalului este să cartografieze accidentele rutiere înregistrate. Cartarea și analiza acestor condiții vor sprijini planificarea și implementarea incidentelor pentru a reduce incidentele în aceste locații și va contribui la creșterea siguranței circulației persoanelor și a mărfurilor în aceste zone.