În ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Giurgiu, grupul consilierilor judeţeni PNL a propus să se utilizeze excedentul bugetului local ca sursă de finanțare a sistemului de protecţie a copilului şi a centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap. Cum propunerea putea veni în  contradictoriu cu Legea Finaţelor Publice, propunerea, la iniţiativa preşedintelui Marian Mina, a fost respinsă de majoritatea consilierilor.

Despre această respingere, președintele CJ Giurgiu spune că soluția găsită de liberali pentru a se plăti salariile la DGASPC Giurgiu se numește deturnare de fonduri.

„Dacă Ministerul Finanțelor spune că se pot muta bani cu destinație specială dintr-o parte în alta, mâine ducem banii către protecția copilului. Altfel este deturnare de fonduri. Acei bani îi avem, o parte cu destinație specială pentru un pod calamitat de la Crevedia, bani dați de guvernul Dancilă, sunt bani din care asigurăm cofinanțările proiectelor europene începute sau care urmează să înceapă și mai plătim și împrumuturile făcute de domnul Vasile Mustatea.

Daca ei spun da, nu mai platiți împrumuturile, luați banii și mutați-i la DGASPC, eu fac lucrul asta în aceeași zi. Nu pot eu să oblig un angajat al CJ și să-i spun ia, și semnează ca să te duci la pușcărie!”, a declarat președintele CJ Giurgiu, Marian Mina.