SPECTACOL DEOSEBIT PENTRU PERSOANELE VÂRSTNICE INSTITUŢIONALIZATE

  • Social
  • 16 Iunie 2017
  • Nici un comentariu
  • 165
  • 4 minute de citit

  Persoanele vârstnice instituţionalizate în căminele din localităţile Hotarele, Onceşti şi Mironeşti, centre rezidenţiale aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu, au participat joi, 15 iunie 2017, la un eveniment organizat în cinstea lor. Într-o atmosferă  destinsă, persoanele vârstnice  au ascultat muzică, au dansat, le-a fost  servită  masa, au socializat  şi s-au bucurat de prezenţa unor solişti care i-au încântat cu cântecele lor.

În curtea căminului din Hotarele a fost amenajată o scenă pe care au evoluat soliştii de muzică uşoară Ileana Şipoteanu şi Aurel Moga, precum şi soliştii de muzică populară Elena Tofan şi Ion Bicu. Acestora li s-a adăugat şi cvartetul Transition, format din patru naişti,  studenţi la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Aceştia au susţinut un moment cu suite de folclor din diferite zone ale ţării, suite care, alături de muzica uşoară şi populară, i-au încântat pe cei aproximativ 50 de beneficiari din cele trei cămine, în cadrul unui spectacol prezentat  de Diana Apostoiu, spectacol ce a durat peste 3 ore.

La eveniment au fost prezenţi şi vicepreşedintele Consiliul Judeţean Giurgiu, Vasile Andronache, conducerea D.G.A.S.P.C. Giurgiu, precum şi conducerea  Primăriei localităţii Hotarele.

Toţi interpreţii care au susţinut spectacolul  au cântat gratuit pentru persoanele vârstnice, fiind încântaţi că le pot face  acestora o bucurie.

”Copiii şi bătrânii merită ajutaţi…Eu nu refuz niciodată  invitaţiile de a cânta la spectacole umanitare; dacă pot, vin cu drag de fiecare dată. Acum am putut şi bineînţeles că nu am refuzat invitaţia, mai ales că soţul meu, compozitorul Dumitru Lupu, este din Giurgiu”, a declarat Ileana Şipoteanu.

“Am o sensibilitate aparte pentru cei în vârstă şi, de câte ori am fost chemat, am venit cu plăcere. Sper că melodiile mai vechi sau mai noi pe care le-am interpretat au ajuns la sufletele celor care  nu au familie”, a declarat la rândul său Aurel Moga.

Soliştii de muzică populară Elena Tofan şi Ion Bicu au fost prezenţi şi la primul spectacol organizat în luna martie la căminul din Hotarele, şi, pentru că  au fost atât de impresionaţi de bucuria persoanelor vârstnice, şi-au dorit să revină în mijlocul lor.

Bucuria persoanelor vârstnice a fost cu atât mai mare şi pentru că în mijlocul lor au fost prezenţi şi trei dintre “adoptatorii” lor. Este vorba de persoane care, în cadrul CampanieiAdoptă un bătrân“, s-au oferit să  “adopte”  persoane vârstnice în sensul în care le trimit cadouri, menţin legătura cu aceştia  prin vizite, ajutându-i astfel să uite că nu au parte de căldura unei familii.

Campania “Adoptă un bătrân” ca şi organizarea  şi asigurarea  sponsorilor acţiunii din data de 15 iunie 2017, aparţine doamnei Maria Holzhauser, care, în mod  constant, se implică în sprijinirea persoanelor vârstnice instituţionalizate din judeţul Giurgiu. De acestă dată, pe lângă Primăria localităţii Hotarele, sponsorii evenimentului au fost restaurantele Trattoria Adagio, Casa Oprescu,  Dynos, Terasa  InMici We Trust, cofetaria Mama Sanda, Rawyal Brunch@cakes (torturi raw wegan), magazinul de produse Bio La Prăvălescu Interstar Chim S.A. şi Florăria Anna Flowers.                                                                                                                                                  Denisa Cristescu,

consilier Comp. Relaţii  cu Mass-Media    

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .