Eforturile CJ Giurgiu privind dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă dau rezultate

Aminteam într-o relatare anterioară că la nivelul Consiliului Judeţean Giurgiu s-au făcut şi se fac în continuare eforturi pentru combaterea epidemiei provocate de noul coronavirus – Covid 19.

O componentă importantă în prevenirea, depistarea şi tratarea persoanelor infestate cu SARS CoV 2 o reprezintă dotarea Spitalului  Judeţean de Urgenţă Giurgiu, unitate medicală aflată în subordonarea directă a  a Consiliului Judeţean,  cu aparatură performantă.

Astfel la puţin timp după după achiziţionare, la o săptămână după ce aparatul RT-PCR pentru testare SARS-COV2 a fost pus în funcţiune, în laboratorul de genetică moleculară din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu se lucrează intens.
Nu a existat weekend, zile libere, doar o activitate continuă şi laborioasă, pentru a efectua cât mai multe teste şi a obţine rezultatele acestora într-un timp cât mai scurt.

Deşi la început s-au efectuat teste relativ puţine, circa 20 într-un interval de opt ore, administraţia judeţeană a fost asigurată de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, că numărul testelor poate creşte în funcţie de necesitate sau solicitări.

Pentru că, de la începutul lunii iunie, persoanele interesate de efectuarea unui test pentru depistarea existenţei sau nonexistenţei virusului SARS CoV 2, îl pot efectua la Giurgiu, contra sumei de 250 de lei.

 

 

 

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .