Şi drumul spre Iad este pavat cu intenţii bune! Poliţia un fel de „Garcea” al situaţiilor de urgenţă?

  • Eveniment
  • 4 Iulie 2017
  • Nici un comentariu
  • 155
  • 4 minute de citit

Conform uni comunicat oficial de presă remis astăzi, după ploiile, vijeliile şi piatra căzută La nivelul I.S.U. Giurgiu au fost aproximativ 200 de apeluri de urgență prin SNAUU 112 în care s-a solicitat intervenția pentru limitarea efectelor  fenomenelor meteorologice. I.S.U. Giurgiu a intervenit la 26 intervenții la inundații (curți, locuințe, anexe, operatori economici, instituții publice), 1 degajare elemente de construcție destabilizate,  2 asigurări măsuri PSI la stâlpi de electricitate căzuți pe carosabil, 6 degajări arbori de pe carosabil.”

Ieri seară am comentat pozitiv la Giurgiu TV intervenţiile prompte ale ISU Giurgiu. M-a convins cu calm şi profesionalism de acest lucru domnul căpitan Dumitru Vâlceanu, şeful pompierilor din Giurgiu.

Chiar am apreciat ca fiind corectă o postare a primarului Nicolae Barbu care lăuda efortul comun al instituţiilor giurgiuvene implicate în gestionarea unei situaţii de urgenţă. Şi nu regret, în principiu chiar aşa este.

Numai că la vreo patru ore de la ruperea de nori de luni seară am văzut un echipaj al Pompierilor care scotea apă  de la agenţi economici din zona Străzii Gări. Mi s-a părut straniu, pentru că apa ar fi trebuit să depăşească cu mult 60 de centrimetri pentru a pătrunde în incinte. Astăzi am vorbit cu o mare parte din oamenii din zona respectivă care nu se confruntă pentru prima dată cu un astfel de necaz. I-am întrebat dacă a fost apa aşa de mare.

Răspunsul a fost stupefiant: „Aproape stătuse ploaia şi răsuflam liniştiţi. Nu am fi păţit nimic, eram la cel puţin plus 6-10 centimetri mai sus de pericol dacă Poliţia nu ar fi permis maşinilor să circule. Aşa că s-au găsit viteji care au atacat în viteză porţiunea şi au creat valuri de circa 20 de centimetri care au făcut ca apa să pătrundă, iar şi iar, în cantităţi mari în incintele noastre.”

Culmea ironiei face ca poliţiştii care ar fi trebuit să restricţioneze la maxim traficul rutier au permis automobiliştilor să treacă prin apă, iar pe pompieri iau îndrumat chiar cu binecunoscutul gest „hai, hai, hai”, aşa că după ce au ajuns în zonele de urgenţă, aceştia au trebuit să se întoarcă şi să repare o situaţie care se crease, în parte, chiar din cauza lor.

 

Acum îmi pun, zic eu pe bună dreptate, întrebarea din titlu „Poliţia un fel de „Garcea” al situaţiilor de urgenţă?”

Asta face să mă gândesc la o legendă care spune  că „În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Pablo Picasso, a primit vizita ambasadorului nazist Otto Abetz. Aflându-se în fața unei fotografii cu pânza „Guernica”, acesta l-ar fi întrebat pe artist: Dumneavoastră ați făcut asta?”. Picasso ar fi răspuns: Nu… dumneavoastră!”

Poate învăţăm ceva şi din asta!

Ioan Mănăilă

*sursa foto „Giurgiuvenul” (mulţumim Vasile Arcanu)

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .