Se pregăteşte Niculae Bădălău să preia preşedinţia PSD ?

  • Politic
  • 9 Ianuarie 2018
  • Nici un comentariu
  • 81
  • 3 minute de citit

Preşedintele executiv al PSD, senatorul Niculae Bădălău şi-a luat prin surprindere luni colegii din Comitetul Executiv, înmânându-le acestora o scrisoare în care se face o analiză la rece a vieţii interne din PSD. Însă, scrisoarea extrem de critică, poate fi privită şi ca o platformă-program, dacă senatorul giurgiuvean şi-ar dori să intre într-o competiţie cu actualul lider, Liviu Dragnea.

În scrisoarea adresată tuturor liderilor din PSD, Niculae Bădălău scrie că „Pas cu pas, partidul nostru a acceptat suspendarea democrației interne, iar acest lucru a fost o eroare pe care trebuie să ne-o asumăm”.

Soluția ar fi, după cum se arată în scrisoare, punerea în funcțiune a mecanismelor statutare pentru conducerea colectivă. „Biroul Permanent Național trebuie să redevină forul de conducere executivă a partidului,” scrie Bădălău.

Liderul social-democrat enumeră apoi marile greșeli făcute de PSD; toate sub bagheta lui Liviu Dragnea:…”demiterea propriului guvern, prin moțíune de cenzură, anunțarea și apoi abandonarea unor decizii economice majore, precum impozitul pe gospodărie, schimbările prea dese la nivelul miniștirlor, care au afectat performanțele cabinetului, dar și lipsa de notorietate și profesionalim a unora dintre cei care au ajuns în fotolii ministeriale”.

O altă critică a lui Niculae Bădălău se refera la calitatea și profesionalismul oamenilor care ajung în diverse funcții de conducere.

„Pentru fiecare domeniu, PSD putea propune o duzină de oameni cu mare autoritate profesională. Acum însă, lucrurile par a se fi schimbat, iar nivelul resurselor noastre umane nu mai corespunde nevoilor guvernării. Promovarea în instituţiile publice pe criteriul loialităţii faţă de valorile social-democrate trebuie să fie dublat de cel al competenţei şi recunoaşterii profesional,” mai arată Bădălau în scrisoarea adresată colegilor săi din conducerea PSD.

Ioan Mănăilă 

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .