Se întâmplă în judeţul Giurgiu: Educaţie anticorupţie prin intermediul teatrului

Serviciul Judetean Anticoruptie Giurgiu și Consiliul Judeţean Giurgiu demarat seria de activități de educație a tinerei generații în spiritul integrității, respectiv, educarea anticorupție prin teatru a elevilor de cls. a XI a și a XII a prin susținerea de reprezentații cu spectacolul ȘANTAJ de Ludmila Razumvovska, în regia lui Cosmin Crețu.

Spectacolul „Șantaj”, de Ludmila Razumovskaia, în regia lui Cosmin Creţu, a avut premiera în data de 12 octombrie 2016, la Teatrul „Tudor Vianu” din Giurgiu,  primul spectacol din seria inițiată de Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu și Consiliul Județean Giurgiu a fost organizat pentru elevii Liceului Tehnologic Udriște Năsturel Hotarele, luni  07.05.2018, începând cu ora 1200. 56 de elevi au vizionat piesa de teatru Șantaj” jucată de actorii Teatrului Tudor Vianu Giurgiu, piesă cu un puternic mesaj, având în vedere că însăși subiectul piesei este parte din realitatea elevilor de clasa a XII-a: Conflictul dintre generații.

Virginia Vasilache (Elena Sergheevna), Teodora Daiana Păcurar (Lida), Mihai Hurduc (Volodea), Sebastian Ghiţă (Vitea) şi Şerban Chiţu (Pavel) dau viaţă personajelor acestei piese care nu e nici pe departe o comedie. Dimpotrivă, e un strigăt de ajutor, un semnal de alarmă împotriva răului ce proliferează sub orice formă. Situaţiile sunt recognoscibile, par să treacă uneori şi dincolo de scenă.

Bacalaureatul este un examen greu pentru care trebuie să înveți mult și există chiar pericolul să îl pici! În scopul de a schimba lucrările de la bacalaureat cu unele deja făcute de acasă, un grup de liceeni încearcă să o șantajeze pe diriginta lor. Dar aceasta e o persoană mai puternică și mai curajoasă decât credeau ei și rezistă încercărilor lor de șantaj.

Elevii participanți au abordat teme de combatere și prevenire a corupției cu reprezentanții Serviciului Județean Anticorupție Giurgiu și au primit materiale informative.

Evenimentul este organizat în parteneriat de Consiliul Județean Giurgiu, Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu cu sprijinul Teatrului Tudor Vianu Giurgiu.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .