Preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina, îi răspunde primarului Nicolae Barbu

După ce primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, s-a plâns într-o conferinţî de presă că primăria ar fi văduvită de bani la bugetul local întrucât nu i s-a repartizat şi sumele din IVG, a venit şi replica preşedintelui Consiliului Judeţean, Marian Mina.

Acesta declarat tot în cadul unei conferinţe de presă că Am venit cu precizări în ceea ce priveşte alocarea celor 7,5% de la Consiliul Judeţean către primării, reamintind faptul că banii respectivi reprezintă un fond exclusiv la dispoziţia CJ, bani care, conform legii, pot fi distribuiţi pe parcursul anului 2019. Nu există un alt termen şi primăriile nu depind de aceste sume pentru a-şi putea adopta bugetele în şedinţă de consiliu!

Vreau să îi reamintesc şi pe această cale domnului primar Nicolae Barbu că Giurgiu nu este singura localitate din judeţ, mai sunt 53 de unităţi administrativ-teritoriale! Banii nu vor fi împărţiţi după criteriul „cine ţipă mai tare la televizor ăla primeşte”, ci în funcţie de investiţii, de proiecte, de nevoile comunităţii.”

În acelaşi context, în care primarul Barbu s-a plâns că nu a beneficiat de sprijin politic pentru o seride de proiecte prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, a venit şi replica lui Marian Mina.

„Domnul Barbu ar face bine să stea mai mult pe la Primărie şi mai puţin în concedii şi nu-i doresc să ne apucăm noi să punem bannere cu nerealizările dumnealui! Dacă ar sta mai mult pe la Primărie, poate lucrurile s-ar mai mişca în Giurgiu. Nu este corect să îmi pună mie în cârcă tot ce n-a făcut el în 7 ani! Dacă vrea să vadă ce înseamnă, într-adevăr, dezvoltare, să meargă cu mine în judeţ, avem acolo primari harnici care au schimbat faţa comunelor!”

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .