Pregătiri pentru ajutorarea și primirea refugiaților

Primăria municipiului Giurgiu prin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, Instituția Prefectului și Crucea Roșie, filiala Giurgiu continuă acțiunile în contextul conflictului armat din Ucraina. Astfel, la Galeriile de Artă se primesc în continuare donații ce constau în alimente neperisabile (conserve), apă îmbuteliată, pături, lenjerii de pat, saci de dormit (nefolosite), dezinfectante și produse de igienă.

Donațiile sunt ambalate de către voluntarii Crucii Roșii, în cutii de carton și pregătite pentru încărcarea în tirurile care urmează să fie trimise în Ucraina.

De asemenea, pentru a veni în sprijinul refugiaților care ar putea fi direcționați către Giurgiu, Sala Polivalentă Chauncey Hardy din municipiul Giurgiu a fost operaționalizată, marți 8 martie 2022, fiind dotată cu saltele, saci pentru dormit, lenjerii și tunuri pentru căldură. Nu în ultimul rând, Centrul de Primiri în Regim de Urgență din cadrul Direcției de Asistență Socială are în prezent 18 locuri libere pentru a primi emigranții care ajung în Giurgiu și solicită adăpost.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .