Potrivit Ria Novosti, întregul popor ucrainean va fi supus unui proces de reeducare

  • Politic
  • 3 Martie 2022
  • Nici un comentariu
  • 140
  • 5 minute de citit

Ieri, Agenţia de stat a Rusiei a publicat un articol de propagandă semnat de Victoria Nikiforova, jurnalist, critic literar și de teatru, care ar trebui să dea frisoane fiecărui om normal la cap. În esenţă autoarea, găzduită, atenţie, de Agenţia de stat a Rusiei propune supunerea întregului popor ucrainean unui gen de Eperiment Piteşti.

Pentru cine nu ştie, Experimentul Piteşti (desfăşurat între 1949 şi1951 la închisoarea din localitate) a însemnat, torturarea şi uciderea a 1000-5000 de oameni, oponenţi ai regimului comunist instalat de Uniunea Sovietică. Scopul experimentului, conform principiilor leniniste în interpretarea PCR, a fost lepădarea convingerilor și ideilor politice și religioase a deținuților, și în cele din urmă alterarea personalității până la punctul obedienței absolute.

Articolul pornește de la premisa că ucrainenii sunt un popor „bolnav psihic” care trebuie „readus în simțiri”. Aceştia s-au îmbolnăvit din cauză că „au fost luați ostatici” și au fost „spălați pe creier” de „junta de la Kiev” care le-a spus că „Soarele răsare din Occident”. În consecință, ucrainenii au dezvoltat un mecanism de apărare care se numește „sindromul Stockholm”. „De obicei, apare la persoanele luate ostatice de teroriști” – explică editorialistul Ria Novosti. „Oamenii sunt speriați, răniți, bătuți, amenințați și, pentru a nu înnebuni, dezvoltă un mecanism de apărare – se conving că teroristul are dreptate. Simpatizează cu el. Încearcă să-l protejeze”.

Să revenim la articolul din Ria Novosti. Autoarea consideră că primul pas este ReeducareaPrimii pași concreți vizează o amplă operațiune de reeducare a populației: limba rusă va primi statutul de a doua limbă de stat; toate școlile rusești vor fi restaurate; sistemul de educație liberală va fi „reformatat” și apropiat de cel rusesc; va fi creat „în mod ideal” un singur manual de istorie oferit atât studenților ruși, cât și celor ucraineni; manualele de rusă și literatură vor fi revizuite. Pentru că „Ucrainenii au nevoie acum de un vaccin al adevărului – istoric și modern. Manuale adevărate, știri adevărate, atât de mult timp au trăit într-un flux continuu de minciuni”, spune agenția rusă. La finalul procesului de reeducare, nu va mai exista conștiință națională ucraineană – considerată o minciună – iar ucrainenii se vor comporta și simți ca niște ruși: „Le aducem adevărul. Adevărul este că suntem un singur popor și ar trebui să trăim în pace”.

Un al doilea pas ar fi Curățirea câmpului informațional. Pentru că „de ani de zile, elitele occidentale i-au folosit drept cobai în experimentele lor cu tehnologia militară, cum ar fi rețelele sociale”… , „vom curăța Internetul de toate gunoaiele”, de „creatorii de conţinut”.

În concluzie te întrebi unde sunt „drogaţi şi neonaziştii”. La Moscova sau la Kiev, cum susţine Putin. Şi mai ales, cine este ostaticul şi cine este teroristul în „sindromul Stockholm”?

Să mai spunem odată. Articolul nu a apaărut în vreo fiţiucă ci a fost găzduit de Agenţia de stat Ria Novosti, unde cenzura este draconică. Pe cale de consecinţă articolul a primit „bun de tipar” de la conducerea de stat a Rusiei.

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .