PNL Giurgiu şi liderul său amoral

  • Politic
  • 23 Iulie 2018
  • Nici un comentariu
  • 214
  • 5 minute de citit

Povestea pe scurt

Pe 13 iulie, un camion încărcat cu grâu aparţinând familiei fostului deputat Marin Anton, actualul preşedinte al PNL Giurgiu, a fost oprit în trafic de lucrătorii de la Direcţia Judeţeană de Transport pentru a fi câtărit. Controlul s-a făcut în baza Ordonanţei de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, conform căreia Direcţiiile Judeţeane de Transport au  dreptul să cântărească toate autovehiculele care transportă marfă şi circulă pe drumurile judeţene. Se verifică masa totală totală a autovehiculului şi greutatea pe osii.

Dacă sunt depăşite prevederile actului normativ se aplică amenzi destul de severe. Camionul aparţinând lui Marin Anton depăşea greutatea admisă cu vreo zece tone şi ca atare firma care efectua transportul a fost amendată. Mai mult, un individ care însoţea transportul la volanul unui SUV a vrut să dea peste angajaţii Direcţiei Judeţene de Transport. Incidentul este acum anchetat de Poliţie.

Urmarea

În loc să-şi ceară scuze pentru incident şi pentru încălcarea legislaţiei de către angajaţii familiei sale (poveste veche, politicienii trec afacerile pe numele rudelor), liderul PNL Giurgiu, Marin Anton a ieşit public şi a acuzat faptul că lucrătorii de la Direcţia Judeţeană de Transporturi au efectuta controlul la indicaţile preşedintelui PSD Giurgiu, Marian Mina, liderul PSD Giurgiu. Pentru Anton nu pare să aibă nicio importanţă că s-a încălcat legea, ca-n zicala aia cu „Nu îmi pare rău că ma bătut, dar de ce m-a înjurat?!”

De ce amoral

Liderul PNL Giurgiu, care pare un caz patologic când vine vorba de lege şi moralitate (el fiind cercetat în mai multe dosare penale) trimite discuţia la un alt text de lege, cel privind bonurile de transport, reglementarea neavând nici în clin nici în mânecă, în cazul nostru, cu greutatea camionului. După modelul liderului său spirutual, Traian Băsescu (Anton este fost şef PDL Giurgiu), care întrebat dacă a lovit cu un copil, răspundea că nu l-a lovit cu pumnul în stomac.

Marin Anton este supărat că cineva aplică legea şi în cazul lui. Aici are dreptate liderul PSD, Marian Mina, când afiră că „Marin Anton încă se crede pe vremea lui Udrea şi Bica!”  (Marin Anton, pe vremea când era în PMP, s-a făcut cunoscut după ce a asistat impasibil la agresarea unei femei în vârste în urmă cu câțiva ani. Totul s-a întâmplat în timpul unei vizite electorale făcute de Elena Udrea la Nana. Vârstnica a fost trântită la pământ de Ştefan Fileaţă, fost lider al PDL Curcani.)

De ce nu imoral ci amoral?

Din câte ştiu noi, imoralitatea înseamnă abatere de la moralitate sub anumite standarde, iar amoralitatea înseamnă lipsa oricărui standard de moralitate.

Pe vremea când conducea PDL Giurgiu şi partidul era la putere, primari din opoziţie şi oameni de faceri aflaţi în opoziţie s-au plâns că la presiunile lui Marin Anton (care le cerea să nu mai candideze, să nu mai sprijine financiar PNL sau să cotizeze la PDL) toate organele de control ale statului erau asmuţite împotriva lor. Unii au ajuns să aibă şi trei controale într-o singură zi. De la Finanţe, DSV şi Protecţia Consumatorilor. S-a afirmat în acea perioadă că, invariabil, Marin Anton convoca vinerea, la sediul PDL, toţi şefii de deconcentrate şi le făcea planurile de control pentru săptămâna viitoare.

La vremea respectivă, această ultimă informaţie, preluată de televiziunile locale dar şi de presa scrisă, nu a fost dezminţită în nici un fel de Marin Anton. De ce? Cel mai probabil liderului PDL chiar îi convenea imaginea de Dumnezeu pe pământurile vlăscene, în faţa căruia nu este bine să păcătuieşti că te-ai ars.

Iar acum Anton se plânge că ar fi victimă politică!

După părerea noastră, victime politice sunt liberalii giurgiuveni de bună credinţă, care-l urmează orbeşte pe Marin Anton. Într-un singur an, liderul lor i-a adus de cel puţin trei ori în lumina neplăcută a reflectoarelor, în care actor a fost şeful lor: o presupusă încăierare cu senatorul Nicolae Bădălău, o acuzaţiie a DNA, care-l acuză pe fostul deputat că ar fi luat o şpagă de cinci (5) milioane de euro şi, mai nou, acest scandal.

În definitiv ce-l recomandă pe Marin Anton, în afara unei averi imense?

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .