Parchetul Giurgiu doarme-n cizme!??

Funcţionarii publici şi angajaţii din cadrul Primăriei Giurgiu au beneficiat din decembrie anul trecut până în luna mai de creşteri salariale deaproximativ 78 la sută, declara în urmă cu aproximativ trei luni primarul Nicolae Barbu. La vremea respectivă, edilul şef susţinea, în cadrul unei conferinţe de presă, că ia în calcul o nouă organigramă, care să permită funcţionarea instituţiei (aparat propriu şi societăţi subordonate) în marja unui fond de salarizare echilibrat în raport cu necesităţile curente şi de dezvoltare ale municipiului. Mai mult, Barbu a admis că la actualele salarii se cere responsabilitate şi competenţă sporită pentru „supravieţuitori”. Între timp, împotriva opoziţei unor consilieri locali, noua organigramă a devenit realitate.

Cât despre „competenţa şi responsabilitatea” cerute de şeful executivului local, conceptul intră la şi „ei, aşş!” Altfel nu se explică cum săptămâna trecută, la ultima şedinţă de Consiliu, „performerii competenţei” au pus la mapa de lucru a consilierilor locali şi au adus pe ordinea dezi a şedinţei un proiect de hotărâre prin care urma să se concesioneze un teren de 5000 de metri pătraţi către o firmă fantomă.

Au sesizat acest aspect consilierii locali Adrian Anghelescu (PNL) şi Alexandru Vladu (ALDE) care au arătat că firma solicitantă… nu există, conform Oficiului Român al Comerţului.

Sintetic şi la obiect a fost consilierul municipal Liviu Ionescu (PSD) care a declarat că “Din punct de vedere juridic, doamna Puiu Florentina depune la Primărie un document care poate duce în eroare atât consilierii cât şi executivul Primăriei. Eu vin şi precizez că, în situaţia în care această firmă nu are nici un document de înregistrare, adresa înaintată de această firmă reprezintă un fals, este uz de fals şi, în acelaşi timp este o intenţie de a înşela consilierii municipali.”

Upss! Omul are dreptate! Şi, după umila noastră părere, nu este vorba de prostie şi incompetenţă… Proiectul miroase a act penal, dacă cei care s-au opus au dreptate. Şi, ca atare, este de competenţa Parchetului.

Elegant ar fi ca la proxima conferinţă de presă domnul primar Barbu să ne spună că a identificat vinovaţii şi că face demersuri să-i dea afară, nu să-i sancţioneze, pe „ultracompetenţii” rămaşi pe funcţii, mai ales după ce „pioneza a fost pusă pe scaunul consilierilor” (iar cea „mai mare” direct pe scaunul lui)  tocmai când aceştia aprobau salarii „fericite” pentru angajaţii Primăriei.

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .