Nu trece şedinţă de Consiliu Judeţean fără DGASPC

  • Administraţie
  • 31 Decembrie 2019
  • Nici un comentariu
  • 103
  • 2 minute de citit

Consilierii judeţeni au lua în  discuţie  un proiect de hotărâre privind protecţia socială la solicitarea conducerii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean privind costul mediu lunar de întreţinere pentru persoanele asistate aflate în evidenţele  DGASPC. Conform normativelor în vigoare, dar şi prevederilor legale consilierii judeţeni au actaualizat costurile lunare pe anul 2020 pentru fiecare categorie de persoane. Copii aflaţi în Case de tip familial, copii cu handicap, copii care beneficiază de servicii în centre de recuperare, respiro, senzorial, persoane adulte cu handicap aflate în locuineţe protejate, persoane aflate în Complexe de servicii.

În funcţie de complexitatea serviciilor şi nevoilor persoanelor asistate social costurile lunare de întreţinere se încadrează între 12.739 şi 6.264 de lei pe lună, cu un plus de alte 3.706 lei pentru copiii care beneficiază de servicii în centre de recuperare, respiro, senzorial.

Conform referatului de specialitate totalul persoanelor aflate în anul 2019 într-una din situaţiile de mai sus se ridică la peste 250. Reamintim  că protecţia socială din judeţul nostru este cel mai mare beneficiar de fonduri dun bugetul Consiliului Judeţean, care alocă aproape 60 la sută din bugetul instituţiei.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .