Muzeul judeţean Giurgiu intră în Liga Mare
- Cultură-Educaţie
- 26 Iulie 2018
- Nici un comentariu
- 236
- 3 minute de citit
Deşi pe secţiunea de arheologie Muzeul Judeţean „Teohari Antonescu” are piese unicat la nivel mondial, expoziţia de bază pe acest sector rămâne în semianonimat. Centenarul Marii Uniri ar putea fi şansa muzeului giurgiuvean să se promoveze nu numai la nivel naţional ci şi la nivel internaţional.
Demersurile făcute în ultimele luni de managerul instituţiei încep să se concretizeze. În parteneriat cu Institutului Naţional al Patrimoniului, muzeul giurgiuvean a primit o finanţare nerambursabilă din partea Ministerului Culturii de aproximativ 800 de milioane lei vechi pentru a se alătura marilor muzee în ceea ce priveşte promovarea în mediul virtual, inclusiv cu imagini 3D.
Investiţia, extrem de modestă pentru un astfel de demers, se va subscrie aproape strict pe 30 de exponate ce ţin de Marea Unire şi centenarul acesteia.
Un pas mic, dar un mare început!
Directorul adjunct al Institutului Naţional al Patrimoniului, Bogdan Şandric, a venit personal la Giurgiu pentru a se implica în acest proiect. La propriu! Nu se fereşte să se alăture mici echipe tehnice care lucrează şi 12-14 ore pe zi.
În cadrul unei conferinţe de presă susţinută alături de mangerul Ionel Muscalu, Şandric a declarat că succesul oricărui proiect este empatia dintre executant şi beneficiar, dar nu ca etinităţi publice ci ca realţie interumană, ceea ce a găsit la Giurgiu.
Ionel Muscalu, managerul instituţiei, spune că „Muzeul judeţean Giurgiu încearcă să se transforme, să fie unul modern. Ne-am propus să intrăm în lumea civilizată, în rândul muzeelor importante. Prin acest proiect vom fi vizibili pe tot globul, acolo unde există internet. Sperăm că şi prin acest proiect, odată încheiat, să aducem un plus de vizitatori la muzeu, dar şi un plus de vizibilitate pentru municipiul şi judeţul Giurgiu”
Ioan Mănăilă