Jandarmii și polițiștii, acțiuni în cadrul “Săptămânii prevenirii criminalității”

Luni 3 iunie a avut loc deschiderea „Săptămânii prevenirii criminalități”, printr-o conferință de presă în care au fost prezentate acțiunile care se vor desfășura până pe data de 07 iunie a.c.  Alăturându-se inițiativei Inspectoratului de Poliție al Județului Giurgiu, din partea Jandarmeriei a participat la activitate primul adjunct al inspectorului șef, maiorul Diaconescu Andrei.

Cu acest prilej, acesta a precizat că:

Jandarmeria se alătură activităților planificate în cadrul manifestării „Săptămâna prevenirii criminalității”, prin participarea, alături de polițiști, la activitățile informativ – prevenitive organizate în municipiul și județul Giurgiu. Pornind de la prevenirea furturilor din locuinţe, care va fi dezbătută într-o întâlnire cu președinții asociațiilor de locatari, a faptelor penale cu impact mai ales în rândul persoanelor vârstnice, până la prevenirea delincvenței juvenile, a violenţei în familie și a consumului de substanțe interzise – toate vor face obiectul activităţilor pe care le vom desfăşura săptămâna aceasta.

Miercuri, 05 iunie a.c., va fi o zi foarte importantă pentru că vom organiza alături de polițiști “Caravana împotriva violenței domestice”.

Echipe mixte Jandarmerie – Poliție vor merge în municipiul Giurgiu și în localitățile Ghimpați, Clejani și Letca Nouă, unde vor purta discuții cu cetățenii pentru a vedea cu ce probleme se confruntă și vor împărți pliante cu informații referitoare la semnalarea cazurilor de violență.

Ne bucurăm de implicarea în acest proiect a Inspectoratului Școlar Județean, a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului și Penitenciarului Giurgiu, care, alături de noi, pot aduce un plus de informații și pot exemplifica acele cazuri deosebite pe care le-au întâlnit în activitate.”

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .