Jandarmii giurgiuveni, la datorie de Înviere

  • Diverse
  • 15 April 2017
  • Nici un comentariu
  • 145
  • 4 minute de citit


Peste 200 de jandarmi vor fi la datorie în intervalul 14-17 aprilie a.c. cu ocazia
Sfintelor Sărbători Pascale. În baza planului de măsuri pentru creșterea siguranței publice, în această perioadă jandarmii vor fi prezenți în mijlocul giurgiuvenilor și vor asigura măsurile necesare astfel încât manifestările religioase să se desfășoare în condiții de siguranță. Jandarmii vor fi angrenaţi şi în misiuni de pază şi protecţie instituţională.

În Vinerea Mare, jandarmii vor fi alături de credincioși la slujbele dedicate Deniilor, oficiate la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” și Schitul „Sfântul Nicolae” din municipiul Giurgiu, Mănăstirea Comana, Mănăstirea “Buna Vestire” din Malu Spart și în zona lăcașurilor de cult din localitățile Bolintin Vale, Letca Nouă și Drăgănescu.

Pentru a petrece aceste clipe în linişte şi siguranţă, Jandarmeria Română vă recomandă să evitați îmbulzeala  și conflictele de orice natură și să aveţi grijă de bunurile pe care le aveţi asupra dumneavoastră.

În noaptea de Înviere, începând cu ora 22.00, jandarmii vor asigura ordinea şi siguranţa publică la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului”, Schitul „Sfântul Nicolae”, Biserica „Eroilor”, Biserica Catolică, Biserica „Sfânta Treime” Smârda din municipiul Giurgiu, la Mănăstirea Comana, Mănăstirea “Buna Vestire”din Malu Spart, Mănăstirea “Sfântul Ioan Rusul” din Slobozia și în zona lăcașurilor de cult din localitățile Bolintin Vale, Letca Nouă, Drăgănescu și Vărăști.

Jandarmeria Giurgiu recomandă cetăţenilor care vor participa la slujbele religioase să manifeste calm, înţelegere, să adopte un comportament civilizat şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă persoane care au comportament antisocial.

Totodată cetățenii sunt sfătuiți:

  • să respecte indicaţiile jandarmilor;
  • să acorde atenţie pe timpul desfăşurării manifestărilor religioase şi pe timpul deplasării cu lumânările aprinse, în autovehicule şi pe traseele de deplasare;
  • să supravegheze în permanență minorii care îi însoțesc;
  • să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale și să să nu lase la vedere, în autoturisme, bunuri de valoare care pot atrage atenţia;
  • să apeleze, în caz de urgenţă, numărul unic 112 sau să se adreseze, cu încredere, celei mai apropiate patrule de ordine şi siguranţă publică.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .