Intervențiile pompierilor în ultimele ore
- Administraţie
- 17 Ianuarie 2023
- Nici un comentariu
- 157
- 5 minute de citit
Pompierii giurgiuveni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervențiaimediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local. În ultimele ore, misiunile acestora au vizat:
*acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD în 8 situații
*asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor în urma unui accident de circulație produs pe DN6, în zona localității Ghimpați.
Evenimentul rutier a avut loc ieri după-amiază, între un autotren și o ambulanță SAJ. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești, cu o autospecială de stingere, dotată cu modul de descarcerare și trei ambulanțe SAJ. Aceștia au constatat faptul că în autotren se afla doar șoferul, iar în ambulanță conducătorul auto, o asistentă medicală și un pacient. Atât asistenta, cât și pacientul au fost transportați la spital de către echipajele SAJ.
*stingerea unui incendiu, izbucnit într-o gospodărie din localitatea Izvoarele. Incendiul s-a produs ieri după-amiază. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașametului Giurgiu, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Aceștia au constatat faptul că ardeau aproximativ doi mp din tavanul unei încăperi și au acționat rapid astfel încât pagubele să fie limitate. Cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza coșului de fum neprotajat termic față de materialele combustibile din apropiere.
Pentru a preveni incendiile, recomandăm respectarea următoarelor măsuri:
-verificați și reparați coşurile de evacuare a fumului, astfel încât acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.);
curățați periodic coșurile de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine;
-tencuiți şi văruiți partea din pod a coşului de fum, în scopul detectării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn: grinzi, bârne, suport acoperiş etc.);
-îngroșați zidăria coşului la trecerea prin planşee, lăsând un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului;
-păstrați distanţa dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.
Compartimentul Informare și Relații Publice