Municipiul Cluj-Napoca a fost gazda ultimei reuniuni a Adunării Generale a Asociației Municipiilor din România (AMR), reuniune la care a participat şi premierul Florin Câţu. Giurgiu a fost reprezentat la aceasteveniment de administratorul public al municipiului Giurgiu, Ionel Muscalu.

De asemenea, din partea Guvernului României au mai fost prezenţi ministrul  Dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Attila-Zoltán Cseke și ministrul Investițiilor și proiectelor europene, dl. Cristian Ghinea.

Au avut loc discuții ce privesc performanța în administrația locală si identificarea măsurilor pentru consolidarea bugetelor, în baza cărora municipiile își pot finanta proiectele.

Probabil unul dintre cele mai interesante subiecte a fost cel privind păosibilitatea unificii administrative voluntară a municipiilor cu una sau mai multe unități administrativ-teritoriale limitrofe.

În acest sens, Asociația Municipiilor din România (AMR) a votat în unanimitate o rezoluție prin care solicită Guvernului și tuturor partidelor politice, adoptarea unui proiect de lege în Parlament prin care să încurajeze procesul privind unificarea voluntară a comunelor limitrofe cu municipiile reședință de județ, prin facilități oferite UAT-urilor. Această soluție a fost identificată ca o etapa intermediara, până la apariția legii zonelor metropolitane, inclusă în Planul Național de Redresare și Reziliență. Dacă această rezoluţie se va transforma în lege, nu este exclus ca pe viitor Giurgiu să poată îngloba şi comunele limitrofe, cum ar fi Slobozia sau Frăteşti. Dar dacă este vorba de unificare voluntară puţin probabil ca primarii, viceprimarii şi salariaţii primăriilor din comune să renunţe la funcţiile şi beneficiile lor.