Iertaţi-mă, am fost un dobitoc! Nu vă mai uitaţi lung!

În urmă cu ceva mai mult de 36 de ore scriam că În această dimineaţă, nu vă uitaţi lung după pluguri dacă nu locuiţi în „Zonele de Urgenţă I sau II”. Mai departe vă prezentam comunicatul de presă emis de Primăria Giurgiu prin care se  prezenta cum vor acţiona autorităţile  locale în perioada de alertă – ninsori şi viscol. În premieră, prezentam şi clasificarea străzilor din Giurgiu pe „Zone de Urgenţă” stabilită de Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă.

În sinea mea am fost chiar optimist văzând că există un plan de acţiune bine închegat şi coerent. Încercam să vă transmit şi dumneavoastră acest optimism.

Nici acum nu-mi vine să contest planul de acţiune ci doar modul modul cum a fost pus în practică. Şi am, acum, mari îndoieli că municipalitatea deţine resursele umane, materiale şi tehnice tehnice să pună în practică un astfel de plan eficient.

dav

Întâmplător, locuiesc pe o stradă, străduţă, mă rog, prinsă în lista de „Urgenţa a-I-a”. Nu mi-am făcut iluzii că va deveni urgenţă în cadrul urgenţei, ar fi fost absurd. Dar nici nu pot să cred că după o zi şi jumătate de ninsoare şi viscol, nici măcar o umbră de utilaj de deszăpezire nu a trecut prin zonă, măcar aşa de control.

Ca atare întregul cartier asăzi dimineaţă era blocat. Blocat de zăpadă care nu putea fi rezolvată cu lopata.

Ca atare, pentru optimismul meu, pe care am vrut să vi-l transmit şi dumneavoastră, vă rog să mă iertaţi! „Am fost un dobitoc!”, cum declara Tudor Postelnicu (ultimul ministru de Interne din perioada comunistă) în timpul procesului public din 1990. El recunoştea în faţa unor magistraţi, eu recunosc în faţa dumneavoastră, a cititorilor, care( pentru mine) sunteţi TOŢI magistraţi.

Ca atare, nu vă mai uitaţi lung dimineaţa, indiferent unde locuiţi!

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .