Giurgiuvenii care găzduiesc ucraineini pot deconta cheltuielile cu hrana

Printr-o Ordonanţă de Urgenţă, Guvernul a stabilit că „persoanele fizice care găzduiesc cetățeni străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, beneficiază de decontarea cheltuielilor cu hrana în valoare de 20 de lei/zi/persoana găzduită”.

Persoanele fizice care găzduiesc refugiaţi trebuie să depună la primărie, în primele 3 zile lucrătoare ale fiecărei luni, o cerere în care precizează numărul persoanelor găzduite, numele și prenumele acestora, localitățile din care aceștia declară că provin și intervalul de timp din luna anterioară pentru care solicită decontarea cheltuielilor cu hrana.

Cererea va fi însoțită de o declarație pe propria răspundere, de o copie a actului de identitate al celui care solicită decontul, dar și de documente care atestă dreptul acestuia de folosință asupra locuinței în care găzduieşte refugiaţii din Ucraina.

Pentru a descărca tipizatele, accesați link-ul de mai jos:

http://www.primariagiurgiu.ro/…/formulare-asistenta

De asemenea, tipizatele pot fi luate și de la Primărie, intrarea din șoseaua București (Cununii), în intervalul orar 08:00-16:30

Datele sunt apoi centralizate şi trimise, în termen de 3 zile lucrătoare, Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență care virează banii în conturile primăriilor.

(Sursa foto: Google)

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .