Fără nici un fel de empatie: „Regula mortului pe kilometru!”

  • Social
  • 15 Octombrie 2020
  • Nici un comentariu
  • 97
  • 6 minute de citit

Ce spun covidi(i)oţii despre 50 de cazuri noi Covid în ultimele 24 de ore în judeţul Giurgiu?

Oriunde ai merge în Giurgiu, dai peste oameni care nu poartă mască sanitară de protecţie în locuri în care portul acesteia este obligatoriu.Sau care o poartă incorect. Doar puţin peste buze. În mare parte vorbim de un fel de „analfabetism funcţional” : citesc pe reţele de socializare, ascultă la Radio, văd şi urmăresc la TV avertismente şi recomandări privind un set minim de măsuri de siguranţă. Nu prea înţeleg, nu prea cred.

Să nu încerci să le spui că este incorect. Devin violenţi. Verbal şi chiar cu ameninţări fizice.

Şi, pentru că nu au văzut nici un singur vecin de trotuar (de cleată), stradă, internat la urgenţe sau decedat, sunt victimele manipulării înr-o perioadă cu profunde implicaţii sociale, întrucât ne aflăm într-un an electoral.

Pentru ei, Guvernul, forţa politică aflată la guvernare, „Este parte a unei conspiraţii mondiale, care vrea să înjumătăţească populaţia planetei!”  Distractiv, privitor la această teorie, este că „virusul ia la greu” oameni de vârf ai planetei. Şi nu toţi scapă, aşa că fac mai dificilă teoria conspiraţiei.

Revenind în Lunca  Dunării, aici, la Giurgiu, lucrurile nu stau diferit. În sensul că avem (conform Raportării din 14 octombrie) statistic vorbind, o situaţie criminală – 50 de infestaţi Sars Cov 2, în 24 de ore,  după 84 de teste.  Procentual, asta ar însemna cu mult peste 50 la sută. Cu alte cuvinte unul din doi oameni supuşi testări a fost găsit pozitiv, adică bolnav, şi, mai grav, cu riscul să-i îmbolnăvească pe cei din jurul lor.

Am privit atent cifrele unei săptămâni în judeţul Giurgiu. În data de cinci ale lunii plecam de la 1210 cazuri constatate în judeţul Giurgiu (de la declararea pandemiei, şi raportarea publică). Mai pe înţeles, în opt luni am ajuns la acesată cifră, cee ce duce spre o medie de îmbolnăviri constate de circa 5 cazuri pe zi. Ieri ne aflam la 1418 cazuri, cu 50 de cazuri raportate întro singură zi.

Centrul Judeţeande Conducere şi Coordonare a Intervenţiei Giurgiu a anunţat oficial, sub presiunea presei, că de mai bine de trei zile nu mai sunt locuri în spitalele giurgiuvene pentru bolnavii de de Covid. Noii bolnavi sunt relocaţi către spitalele din ţară care spun că mai un loc.

În tot acest timp, Ce spun covidi(i)oţii despre 50 de cazuri noi Covid în ultimele 24 de ore în judeţul Giurgiu? Că masca este „o botniţă” pe care o impune Guvernul, pentru că este „albastru”, că este PNL şi, fără să scrie negru pe alb lasă de înţeles că un alt guvern, adică PSD, nu ar supune populaţia la aceste constrângeri.

Mesajul este dat în cheie politică pentru că vin alegerile parlamentare. De înţeles, Peste tot în lume politicienii aflaţi în precampanii sau în campanii electorale au speculat subiectul.

Trist este că jurnalişti înregimentaţi politic (cărora li se adaugă mii de idioţi) duc mai departe un mesaj aproape criminal: Nu respectaţi nimic, „Virusul este inventat de Putere pentru a vă lua liberăţile!”  Nici un cuvânt de ce se întâmplă în alte ţări. Mai bogate şi, implicit, cu infrastructură de sănătate mai  bine pusă la punct.  Guvernele de acolo, indiferent de culoare politică, socialistă, liberală, nouă liberală, comunistă, democrată, conservatoare, laburistă…. iau acelaţi tip de măsuri. Noi suntem un fel de epigoni. Facem ce au făcut şi alţii, uni chiar mai loviţi decât noi, sigur, raporatat la realităţi mioritice. Ca atare, nu am inventat nici roata, nici focul, nici apa caldă.

Unul dintre primele lucruru pe care le află un jurnalist în devenire este „Regula mortului pe kilometru!”. O mie de oameni morţi în China sau în Australia nu mişcă un cititor cât ştirea că a murit vecinul lor. Chiar dacă avea 99 de ani! Chiar trebuie să ajungem aici?

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .