Deputatul Elena Dinu, o nouă declaraţie politică în plenul Camerei Deputaţilor

  • Politic
  • 19 Septembrie 2019
  • Nici un comentariu
  • 83
  • 3 minute de citit

Deputatul giurgiuvean, dr. Elena-Cristina Dinu a prezentat miercuri în plenul Camerei Deputaţilor, declarația politică cu titlul:
„Bani europeni pentru creșterea capacității de screening în depistarea bolilor cu impact asupra sănătăţii publice, obiectiv important al Programului de Guvernare”

Redăm mai jos esenţa acestei declaraţii.

Stimaţi colegi,

„Unul dintre obiectivele prioritare cuprinse în Programul de guvernare al PSD a fost absorbţia fondurilor europene pentru dezvoltarea diferitelor ramuri ale economiei sau pentru programe sociale. Suntem conştienţi de faptul că, pentru a creşte competitivitatea României, absorbţia integrală a fondurilor europene până în 2023 este stringentă”, a arătat doamna deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD) în cadrul unei declaraţii politice susţinute miercuri, 18 septembrie 2019, referindu-se la promovarea programelor de sănătate şi a serviciilor care includ o puternică componentă orientată spre prevenţie, depistare precoce (screening), diagnosticare precoce şi tratamentul bolilor sociale importante.

“Este ştiut faptul că programele performante de screening salvează vieţi, deoarece este mult mai uşor şi din punct de vedere medical, dar şi economic, să previi decât să tratezi boala în stadii avansate. Creşterea capacităţii de screening pentru depistarea bolilor cu impact asupra sănătăţii publice reprezintă, aşa cum spuneam, unul dintre obiectivele importante ale Programului de guvernare. Fondurile europene accesate sunt utilizate pentru organizarea şi implementarea programelor de screening, dar şi pentru formarea personalului medical şi achiziţia de echipamente, astfel încât să nu existe sincope în derulare. Creşterea capacităţii de screening pentru depistarea bolilor cu impact asupra sănătăţii publice reprezintă şi unul dintre obiectivele importante ale Programului de Guvernare”, a arătat deputatul PSD.

Dr. Cristina-Elena Dinu a mai declarat că Ministerul Sănătăţii implementează, anul acesta, 7 programe de screening demarate în 2018, în cadrul unui proiect care beneficiază de finanţare europeană nerambursabilă, în valoare de 193 de milioane de euro, care vor fi utilizate pentru consolidarea programului naţional de screening şi a capacităţii tehnice a sistemului de sănătate de a furniza servicii medicale preventive.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .