Decizie delicată în CJ Giurgiu după ce UAT-urile au refuzat să-ţi asume responsabilitatea
- Administraţie
- 31 Decembrie 2019
- Nici un comentariu
- 230
- 2 minute de citit
Consilierii judeţeni au stabilit în ultima şedinţă a lunii să-şi asume decizia înfiinţării Unităţii de Achiziţii Centralizată – UAT Judeţul Giurgiu pentru organizarea şi derularea procedurilor de atribuire a contractelor /acordurilor-cadru pentru achiziţia produselor şi a contractelor/acord-cadru care ţin de prestarea serviciilor din cadrul Programului pentru şcoli al României. În esenţă fiind vorba, în cea mai mare parte, de clebrul program Laptele şi cornul, mai nou, mai nou biscuiţi şi mere. Noua Direcţie nu a fost un moft al consilierilor, ci o obligativitate care vine din lege, lege care spune că în situaţia în care unităţi administrative de pe raza judeţului, fie că sunt ele oraşe s-au comune nu-şi asumă orgramul de achiziţii, responsabilitatea revine Consiliului Judeţean.
Cum toate cele 54 de unităţi administrative de pe raza judeţului au refuzat să-şi asume această responsabilitate şi au pasat-o către Consiliul Judeţean, acesta s-a văzut pus în faţa faptului împlinit.
În aceeaşi şedinţă, consilierii judeţeni au aprobati lista produselor şi programul după care vor fi distribuite către preşcolari şi şcolari în perioda septembrie 2020 – iunie 2023. Astfel copiii vor primi luni, marţi, miercuri cornuri şi lapte, iar joia şi vinerea vor primi biscuiţi/covrigi uscaţi şi mere.