Cozi chilometrice în Vama Giurgiu

S-au format deja cozi kilometrice pentru a trece granița prin Vama Giurgiu, în contextul lucrărilor de reparații la Podul Prieteniei, care face legătura peste Dunăre între România și Bulgaria. 

Duminică dimineață, timpii de așteptare erau, în medie, de 160 de minute, conform informațiilor transmise de Poliția de Frontieră. Asta după ce, sâmbătă, coada de TIR-uri și automobile de pe centura municipiului Giurgiu s-a întins pe 10 kilometri.

„În prezent, traficul prin punctul de trecere al frontierei Giurgiu s-a îngreunat, înregistrăm timpi ridicați de așteptare pe sensul de ieșire din țară, în special la camioane”, a confirmat Raluca Dumitrache, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră Giurgiu.

Amintim că la graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale 11 puncte de trecere a frontierei: PTF Vama Veche – Durankulak, PTF Negru-Vodă – Kardam, PTF Dobromir – Krushari, PTF Lipniţa – Kainargea, PTF Ostrov – Silistra, PTF Călăraşi – Chiciu – Aydemir, PTF Giurgiu – Ruse, PTF Zimnicea – Svishtov, PTF Turnu-Măgurele – Nikopol, PTF Bechet – Oriahavo şi PTF Calafat- Vidin.

Şoferii sunt sfătuiţi să folosească aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe site-ul Poliţiei de Frontieră, pentru a vedea media timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .