Coronavirus, Covid 19. Situaţia la nivelul judeţului Giurgiu

CENTRUL JUDEȚEAN DE CONDUCERE ȘI COORDONARE A INTERVENȚIEI GIURGIU

BULETIN DE PRESĂ

04.08.2020

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 04.08.2020:

  • cazuri confirmate pozitiv – 434;
  • cazuri vindecate și externate – 323;
  • în carantină la domiciliu – 463 de persoane;
  • în carantină instituționalizată – 4 persoane.

Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 36 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 5.095 de persoane, dintre care 86 în ultimele 24 de ore.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID -19.

În cursul zilei de ieri, 03 august a.c., 112 polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 19 polițiști locali au desfășurat 54 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Totodată, efectivele din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu au executat în ultimele 24 de ore misiuni pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID-19, în contextul pandemiei create de acest virus. A fost prezent un număr de 38 de jandarmi, astfel:

➡️ 21 jandarmi au executat misiuni de menținere a ordinii publice în sistem integrat cu poliția;

➡️ 17 jandarmi au executat misiuni de menținere a ordinii publice independent.
Au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, după cum urmează:

– 2 avertismente scrise (la Legea nr.61 din 27 septembrie 1991  – republicată – privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice);

– 3 sancțiuni în valoare de 1.500 lei (la Legea nr.55 din 15 mai 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19).

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 15 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au efectuat 3 misiuni de transport la unități spitalicești.

Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Precizăm că algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file.

Vă mai aducem la cunoștință că Platforma Națională de Pregătire în Situații de Urgență “Fii pregătit” (https://fiipregatit.ro/), principala sursă de informații despre măsurile de siguranță și reacție în caz de dezastru, a fost updatată pentru a veni în sprijinul cetățenilor români inclusiv, în contextul existenței confirmării noului Coronavirus, pe teritoriul țării. Astfel, accesând https://fiipregatit.ro/, puteți găsi 12 ghiduri, pentru diferite situații (Cumpărături, Transport în comun, Recomandări generale, Interacțiune cu Poliția etc.)  în contextul situației create de pandemia cu noul Coronavirus.

Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Apelați 112 doar în caz de urgență!

Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .