Copiii, prietenii pompierilor

Detașamentele de Pompieri Giurgiu și Bolintin Deal şi-au deschis, astăzi, porţile pentru toţi copiii care au dorit să cunoască activitatea şi misiunile instituţiei. Începând cu ora 12.00, la sediul celor două structuri operative s-a desfăşurat evenimentul „Ziua Porţilor Deschise pentru copii”.

Aceștia au avut ocazia să vadă îndeaproape autospecialele folosite de pompierii salvatori în misiunile operative și au aflat informații utile cu privire la modul în care trebuie să se comporte pentru a preveni situațiile de urgență.

Autospeciala scafandrilor a fost unul dintre punctele de atracție. Copiii prezenți au probat vestele de salvare și au putut vedea echipamentul pe care aceștia îl folosesc la scufundări. La fel de solicitată a fost și autospeciala pentru intervenție și salvare de la înălțime. Curajoși, copiii au arătat că nu se tem de locurile înalte, având deja un atuu dacă își vor dori, pe viitor, să devină pompieri.

Vizibil emoţionaţi, copiii au îmbrăcat haina de pompier şi au urcat în autospecialele de intervenţie. Cei mai îndrăzneți au aflat cum se protejează servanţii pompieri pe timpul incendiilor cu ajutorul aparatului de respirat cu aer comprimat şi a căştii de protecţie.

Specialistii din cadrul Inspectiei de Prevenire și voluntarii SMURD le-au prezentat copiilor sfaturi despre cum să prevină sau cum să se comporte într-o situație de urgență, fie că este vorba despre incendiu, inundație, cutremur sau chiar de descoperirea muniției rămase neexplodate.

Acțiunile au fost organizate în contextul sărbătoririi Zilei Internaționale a Copilului și au urmărit dezvoltarea unui comportament preventiv în rândul acestora.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .