Consiliul Judeţean, lider în proiectul „O regiune sigură”

  • Administraţie
  • 31 Octombrie 2019
  • Nici un comentariu
  • 138
  • 2 minute de citit

Consiliul Judeţean Giurgiu este lider în cadrul unui Proiect în parteneriat cu Direcţia de Apărare împotriva incendiilor şi Apărare Civilă Sofia, beneficiar 2, Programul Interreg V-a România – Bulgaria, subprogramul „O regiune sigură”.

Proiectul, aşa cum îi spune şi numele, stă la baza obiectivului de investiții “BAZĂ TEHNICO-MATERIALĂ PENTRU CREŞTEREA VITEZEI DE RĂSPUNS ÎN SITUAŢII DE URGENŢĂ”.

În esenţă se urmăreşte dezvoltarea şi modernizarea bazei materiale a ISU Giurgiu, respectiv instituţia de specialitate din Districtul Ruse.

Dacă proiectul va primi finanţare ISU Giurgiu va avea la dispoziţie, prin intermediul CJ Giurgiu suma de aproximativ 2,3 milioane de euro pentru construirea de spaţii pentru tehnică, atelier de revizii şi reparaţii, tinichigerie, magazii pentru piese auto şi materiale pentru stigerea incendiilor, magazie pentru aparatele de aer comprimat, săli de pregătire a servanţilor şi paramedicilor. În plus va exista un spaţiu de simulare a unor situaţii reale de salvare a victimelor din spaţiile cuprinse de incendii.

Complexul va putea folosit şi pentru exerciţii în comun de pompierii giurgiuveni şi cei din Ruse.

Reamintim că între cele două instituţii există un protocol de întrajutorare reciprocă în cazul unor dezastre.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .