La solicitarea  Consiliului Municipal al Municipiului Giurgiu, dar şi al Primăriei Municipiului Giurgiu, sub semnătura primarului Nicolae Barbu, Consiliul Judeţean, prin votul consilierilor, a hotărât să se alăture susţinerii financiare a cheltuielilor financiare pe care le suportă municipalitatea giurgiuveană cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României – 1 Decembrie.

De altfel, nu este pentru prima dată când cele două Consilii, Municipal şi Judeţean indiferent de aparteneţa politică a liderilor, au colaborat în semn de respect pentru Sărbătoarea Naţională a României.

Cele două instiutiţii publice au convenit astfel, împreună, să finanţeze tot ce înseamnă o bucurie naţională, la fiecare 1 Decembrie. Sărbătoare cu baloane şi steguleţe.

Cel mai important punct, ca de fiecare dată la astfel de sărbătore, rămâne „masa populară. Sunt aşteptate mii de porţii de sarmale, vreo 5000. Mai sunt prevăzute la o masă populară şi alte porţii de mâncare, fără vin. Conform solicitării Consiliului Local Municipal.

Ca atare consilierii judeţeni au aprobat ca instituţia pe care o reprezintă poate contribui cu o finanţare de 25.000 lei la organizarea activităţilor ce se vor desfăşura în municipiul Giurgiu cu ocazia Zilei Naţionale.