Ieri, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Judeţean Giurgiu, convocată în regim de urgenţă, parte din consilierii judeţeni PNL au transformat în circ un demers extrem de important pentru judeţ şi, implicit pentru giurgiuveni.

Consilierii judeţeni PNL s-au abţinut la votul pentru două proiecte de hotărâre, care vizau trecerea unei părţi a Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu în administratrea Companiei Naţionale de Investiţii, care urmează să renoveze şi modernizeze clădirea (urmând să o redea Consiliului la finalul investiţiei) şi achiziţia de utilaje specifice necesare Direcţiei judeţene de Drumuri şi ISU Giurgiu.

Primul proiect nu costă administraţia locală nici un leu (!!!), dar a fost „contestat” pe motiv de „urgenţă”, consilierii judeţeni PNL nevăzând nici o uregenţă în sănătatea giurgiuveană.

Tot pe motiv „de ce acum?” consilierii judeţeni PNL s-au abţinut la vot şi la cel de-al doile proiect. Acesta este finanţat din bani europeni, contribuţia judeţului fiind de aproximativ doi la sută.

Au ţinut să atingă limitele penibilului consilierii  PNL Florian Velicu şi Nicuşor Iacob.

Şi ca totul să aibă o aură apoteotică în materie de ridicol, cei doi au invocat că nu s-au putut „documenta” asupra proiectelor, întrucât acestea le-au fost transmise după prânz cu o zi înainte. De unde noi înţelegem că, unor liberali, cititul după prânz provoacă indigestie.

Dar o să revenim asupra subiectului.

Ioan Mănăilă