Cei 15 refugiați din Odesa, Ucraina au părăsit ieri Centrul de la Giurgiu Nord, după șapte zile în care primăria Giurgiu, asociații și oameni de bine au contribuit pentru a li se asigura tot confortul, dar și pentru ca aceștia să fie ajutați financiar în vederea continuării traseului pe care l-au stabilit din momentul în care au hotărât să fugă din calea războiului.

Colegiul Național al Asistenților Sociali din România, sucursala Giurgiu, ISU Giurgiu, deputatul Elena Dinu și familia senatorului Toma Petcu au contribuit financiar pentru combustibil dar și pentru achitarea serviciilor de reparație a microbuzului, care s-a avariat la 85 de km de Giurgiu.

De asemnea, amintim și de produsele alimentare, de igienă și obiectele vestimentare pe care le-au donat Fundația ”OM”, Asociația ”Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți” și Asociația ”Ai Voință, ai Putere” pe tot parcursul perioadei în care emigranții au fost cazați la Giurgiu.

Nu în ultimul rând, precizăm și faptul că Asociația ”Children Moment Um” din București a donat către Centrul de Primire în Regim de Urgență Giurgiu, 70 mp de mochetă, care v-a fi montată reușit în patru dormitoare cu ajutorul Giurgiu Servicii Publice și al angajaților Direcției de Asistență Socială.

Primăria municipiului Giurgiu mulțumește tuturor celor care au contribuit la îmbunătățirea condițiilor din Centrul de Primire în Regim de Urgență.