Cine navighează frecvent pe Facebook poate da din întâmplare peste contul intitulat pompos Giurgiu Investigaţii. Un cont anonim din punct de vedere al postacei, care spunea la lansarea adresei Facebook că a studiat „jurnalism investigativ”. Ca să nu ne lungim, materia asta nu se predă la Facultatea de jurnalism. Tot scurt, Giurgiu Investigaţii nu este un site de ştiri, ci o adresă de Facebook, cum poate înfiinţa oricine şi cum oricine în numele libertăţii de opinie şi de exprimare poate deversa orice dejecţie, orice inepţie.

Ca să lămurim, tot pe scurt, contul a fost creat de Nicoleta Croitoru, o individă care-şi spune jurnalist. Cu ani în urmă, femeia asta se chema Niculina Alecu şi a fost condamnată la 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru furt. Cel mai probabil fapta s-a petrecut cam în perioda când îşi „desăvârşea pregătirea profesională” la postul TV al unui alt infractor: Dan Diaconescu şi el cazat prin închisorile României pentru o lungă perioadă de timp. (Cine vrea să ştie toată povestea, poate acccesa site-ul giurgiuimpactmedia.ro, o lectură savuroasă).

Contul de Facebook al Nicoletei Croitoru este ţintit pe primarul Adrian Anghelescu, preşedintele CJ, Dumitru Beianu, pe PNL, pe Iohannis, pe Câţu şi pe tot ce nu respiră pesedist. Mă rog, cum spuneam, oricine şi cum oricine în numele libertăţii de opinie şi de exprimare poate deversa orice dejecţie, orice inepţie.

Mai nou, fost infractoare a creat pe site-u petiţieonline.com un cont de strângere de semnături pentru un referendum prin care să fie demis primarul Adrian Anghelescu. Dacă făcea acest lucru oricine alticineva nu mai citeaţi probabil acest articol. Dar când vorbim de trecutul Nicoletei Croitoru trebuie să ne punem semne de întrebare.

Ca să semnezi această petiţie şi semnătura să fie validă trebuie să-ţi dau numele, prenumele, localitatea de domiciliu, adresa de Email şi… atenţie Prin semnătura mea, autorizez Giurgiu Investigatii să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune”.

Întrebarea care se pune: cine are curajul să ofere aceste date personale unei foste infractoare, condamnată pentru furt, fără să-şi pună întrebarea ce va face aceasta cu datele lor.

Oare cât de proşti îi crede Nicoleta Croitoru pe giurgiuveni?

Ioan Mănăilă