Apa Service şi-a inaugurat propriul muzeu

  • Eveniment
  • 30 Mai 2017
  • Nici un comentariu
  • 192
  • 4 minute de citit

Vineri 26 mai, la orele 12, operatorul regional “Apa Service” SA Giurgiu  a inaugurat, în incinta sediului Uzinei de apă, un spaţiu muzeal permanent intitulat Din istoricul apei în Giurgiu, pentru a marca importanţa acestui edificiu monument istoric. Construită în anul 1910 şi aflată în prezent într-o excelentă stare de conservare, Uzina de apă este cea mai veche mărturie de istorie a tehnicii aflată în funcţiune pe teritoriul municipiului, alături de alte câteva monumente din sfera transporturilor (Complexul feroviar al staţiei Giurgiu-Oraş, Cheiul de piatră al Canalului Sf. Sf. Gheorghe şi Podul Bizetz).

Cu acest prilej a fost editată şi o broşură, purtând numele expoziţiei, iar această parte din istoricul apei în Giurgiu va apărea şi pe site-ul societăţii:  www. apagiurgiu.ro

La eveniment au fost invitaţi reprezentanţi ai municipalităţii, istorici, membri ai conducerii societăţii, foşti angajaţi ai societăţii, ziarişti.

“În urma cu un an ne-am propus sa scriem ceva din istoricul apei din Giurgiu, care s-a materializat în această broşura. Astăzi este o zi deosebită, pentru că inaugurăm şi un spaţiu muzeal în incinta Uzinei de apă, clădire care este şi un monument istoric foarte bine conservat. Ceea ce facem noi azi, aici, este o încercare de a o readuce în atenţia giurgiuvenilor. În ce priveşte broşura “Din istoricul apei in Giurgiu”, la aceasta m-a ajutat foarte mult istoricul Emil Paunescu şi muzeograful Florin Breazu, care au fost foarte aproape de mine”, a precizat Gelu Brebenel, purtător de cuvant al SC Apa Service SA.

Plin de emoţii, pe care le-a şi recunoscut, datorită faptului că printre invitaţi se aflau foşti angajaţi care i-au îndrumat paşii la început de carieră, Constantin Preda, directorul societăţii, a readus în memoria celor prezenţi o serie de repere, mai vechi şi mai noi, din istoricul societăţii, declarând că “Aceasta broşură cuprinde principalele date despre evoluţia în timp a serviciului de apă din oraşul Giurgiu. Sunt date statistice de foarte mare importanţă pentru ce a însemnat drumul apei în Giurgiu.”

Cât priveşte importanţa instituţiei în viaţa giurgiuvenilor,Continuand, directorul societăţii  a amintit că în acest moment peste 98 la sută din populaţia municipiului beneficiază de serviciile Apa Service şi că societatea evaluează şi pregăteşte noi investiţii în tot judeţul.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .