Alocare record pentru judeţul Giurgiu prin PNDL 2

PNDL este un program de finanțare multianual și are ca obiectiv general echiparea unităţilor administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare necesare pentru a crește atractivitatea climatului investițional al localităților din România. Programul finanțează proiecte diverse, de infrastructură educaţională, de sănătate şi de mediu, sportivă, social-culturală şi turistică, administrativă şi de acces la căile de comunicaţie.

A doua etapă a PNDL finanțează 9.500 de obiective de investiții, din care 2.500 de creșe și grădinițe, 2.000 de școli și 5.000 de alte obiective (din toate domeniile eligibile). Pentru aceste investiții sunt alocate fonduri în valoare de 30 de miliarde de lei credite de angajament.

Programul este structurat pe trei componente: modernizarea satului românesc, regenerarea urbană a municipiilor şi oraşelor, respectiv infrastructura la nivel judeţean, potrivit Ministerului.

Potrivit preşedintelui Consiliului judeţean Giurgiu, Marian Mina, prin hotărârea de guvern aprobată miercuri, Ministerul Dezvoltării va aloca până în anul 2020, bani pentru 191 de obiective de investiţii din judeţul Giurgiu. Valoarea totală a acestor obiective depăşeşte 783,4 milioane lei.

Marian Mina a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că de această parte a programului vor beneficia absolut toate localităţile judeţului, fără să se ţină cont de culoare politică a primarilor. Banii vor fi investiţi în drumuri judeţene, reţele de apă şi canalizare, dispensare, şcoli, grădiniţe şi creşe, sedii administrative.

Alocarea aprobată în şedinţa de guvern de miercuri este una record pentru judeţul Giurgiu, care prin cele peste 783 de miloane de lei intră în primele şese judeţe din ţară ca volum al finanţării.

Se poate spune chiar că Ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, şi-a onorat prin această alocare record, promisiunile făcute autorităţilor locale giurgiuvene în cadrul vizitei pe care a efectuuato la Giurgiu la începutul lunii martie.

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .