Adrian Anghelescu, candidatul PNL pentru Primăria Giurgiu, consideră că administraţia locală trebuie să facă mai mult pentru persoanele vârstnice

  • Politic
  • 25 Septembrie 2020
  • Nici un comentariu
  • 190
  • 5 minute de citit

Viziunea pentru Giurgiu

În viziunea lui Adrian Anghelescu, municipiul Giurgiu are nevoie de o administrație locală eficientă, transparentă, concentrată pe interesul comunităţii, în slujba cetățeanului, axată pe dezvoltarea economică și socială a orașului.

Bunăstarea giurgiuvenilor se poate asigura prin locuri de muncă bine plătite în urma atragerii de investiții noi și susținerea agenților economici existenți.

……………………………………………………………………………………………………………

Persoanele în vârstă contribuie la societate în mai multe moduri – fie că este vorba de familia lor, de comunitatea locală sau de societate în general

Cu toate acestea, resursele umane și sociale, precum și oportunitățile disponibile pentru fiecare dintre noi odată cu înaintarea în vârstă, vor depinde în mare măsură de o caracteristică fundamentală – sănătatea noastră. Dacă oamenii se bucură de acești ani într-o stare de sănătate bună, capacitatea lor de a face lucrurile pe care le apreciază va avea puține limitări. Însă, dacă acești ani sunt dominați de scăderea capacității fizice și mintale, implicațiile pentru persoanele vârstnice și pentru societate pot fi mult mai nefavorabile.

Deoarece vârstnicii se confruntă uneori cu simptome care necesită tratamente constante – cum ar fi cele cauzate de bolile cronice – devine incomod pentru ei să acceseze instituțiile medicale, în special din cauza costurilor sau accesibilității serviciilor.
Accesibilitatea devine și mai dificilă pentru vârstnicii care trăiesc în zonele rurale, deoarece serviciile sunt deseori concentrate în orașele mari. În consecință, sectorul transporturilor devine unul dintre domeniile prioritare pentru a fi implicate în acțiunea multisectorială de integrare a serviciilor de sănătate și sociale. Organizația Mondială a Sănătății propune concentrarea serviciilor în jurul nevoilor vârstnicilor, cu o focalizare individuală, dar într-un sistem de servicii și îngrijiri comunitare.
De asemenea, asistența medicală primară, ca punct principal de intrare în sistemul de sănătate, necesită consolidare pentru a oferi o îngrijire accesibilă și sigură. Această consolidare trebuie să adreseze legislația în vigoare pe de o parte și sustenabilitatea financiară pe de altă parte.

În concluzie, integrarea serviciilor de îngrijire medicală și socială a persoanelor vârstnice ar trebui să fie o prioritate.

Fără a ne limita, obiectivele noastre imediate în ceea ce privește programele pentru seniori sunt:

  1. Păstrarea seniorilor în viața comunității prin crearea unui departament special în cadrul primăriei care va valorifica potențialul uman al seniorilor ce vor să activeze într-un cadru informal la gestionarea și soluționarea problemelor urbane;
  2. Continuarea programului de gratuitate acordată pensionarilor pentru transportul public local;
  3. Susținerea Clubului Seniorilor prin amenajarea unor spații moderne unde aceștia pot desfășura activități recreative și pot fi consiliați în legătură cu diferite probleme cu care se confruntă;
  4. Sprijinirea instituției familiei prin premierea cuplurilor care împlinesc 30, 40 și 50 de ani de căsnicie.

Votează Adrian Anghelescu – Primarul Municipiului Giurgiu

*Comandat de PNL Giurgiu, cod mandatar financiar 21200012

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .