Poliţia giurgiuveană îşi intensifică acţiunile de control

La sfârşitul săptămânii trecute, polițiștii giurgiuveni au desfășurat, atât în mediul urban cât și în rural, o serie de acțiuni specifice care au avut ca scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, prevenirea faptelor antisociale, creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și prevenirea accidentelor de circulație.

La nivelul municipiului Giurgiu, în intervalul orar 9.00 – 13.00, polițiști din structurile de ordine publică și rutieră au acționat în zonele aglomerate, respectiv Piața Centrală și zona supermarketurilor, pentru prevenirea faptelor antisociale, asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, precum și pentru fluidizarea circulației rutiere.

În intervalul 18.00-22.00, acțiunile polițiștilor au continuat pe raza municipiului Giurgiu, în zona unităților de alimentație publică, pentru prevenirea faptelor comise cu violență, respectiv pentru reducerea riscului rutier.

Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Giurgiu au aplicat 41 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 13.545 lei, cele mai multe dintre acestea pentru nerespectarea regimului rutier, fiind reținute 2 permise de conducere, 2 certificate de înmatriculare și 1 set de plăcuțe de înmatriculare. Totodată au fost efectuate 98 de legitimări, 56 de verificări auto, 15 testări alcooltest și 1 testare cu aparatul drug-test.

Polițiștii Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Giurgiu, împreună cu polițiști din cadrul Biroului Rutier de la Poliția Municipiului Giurgiu, în intervalul 12.00-16.00, au desfășurat o acțiune cu forțe mărite pe Drumul Național 5 pe linia cauzelor generatoare de accidente rutiere și creșterea gradului de siguranță rutieră, urmărindu-se, în special, combaterea încălcărilor regimului legal de viteză.

Cu ocazia activităților polițiștii rutieri au aplicat 96 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 37.580 lei, cele mai multe dintre acestea pentru nerespectarea regimului rutier (60 de sancțiuni contravenționale), fiind reținute 5 permise de conducere pentru viteză excesivă și 2 certificate de înmatriculare. Totodată au fost efectuate 167 de legitimări, 144 de verificări auto, 53 testări alcooltest și 6 testări cu aparatul drug-test.În mediul rural, polițiștii Secției nr.1  de poliție Rurală Călugăreni au acționat, în intervalul 9-14.00, pe raza localităților Adunații-Copăceni și Călugăreni pentru verificarea legalității transportului de persoane, produse agricole, agregate minerale și material lemnos, precum și pentru reducerea riscului rutier, au constatat 1 infracțiune rutieră și au aplicat 8 sancțiuni contravenționale, în valoare de  5.640 de lei, reținând 1 permis de conducere.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .