Vocaţie suicidală în PNL Giurgiu

  • Politic
  • 4 Octombrie 2017
  • Nici un comentariu
  • 67
  • 3 minute de citit

De la preluarea organizaţiei judeţene a PNL Giurgiu de către Marin Anton, politica de partid de opoziţie a liberalilor te trimite cu gândul la Ianus (ştiţi dumneavoastră, zeul ăla cu două feţe). În timp ce la municipiu consilierii locali, coordonaţi de Marian Măroiu, sunt numai lapte şi miere cu cei de la PSD şi primarul Barbu, la judeţ, consilierii coordonaţi de Anton, par (reţineţi acest par, că vom reveni asupra acestei locuţiuni) a fi numai venin, când vine vorba de proiectele înaintate de preşedintele Mina. Greu de înţeles această atitudine, dar să zicem că este vorba mai degrabă de relaţii interpersonale! Numai că această dualitate ar putea duce în viitoarele alegeri generale chiar la sciziunea PNL-ului.

Să ne explicăm! Marian Măroiu, care nu a dezminţit zvonul că ar vrea să candideze la Primărie se va putea agăţa de realizările edilitare ale primarului Barbu, invocând că acestea au fost posibile cu sprijinul PNL. În schimb, la judeţ, politica dusă de Anton s-ar putea dovedi una suicidală. Cum va explica el electoratului că PNL s-a opus la refacerea drumurilor, la autorizaţii de transport pentru elevi, la angajarea de asistenţi sociali şi, în general la toate realizările pe care PSD şi le va atribui, pe bună dreptate, în exclusivitate? Mai mult PSD va arăta cu degetul spre PNL indicându-l ca pe „un duşman al poporului”.

În aceste condiţii rezultatele sunt previzibile! Un scor covârşitor mai bun în municipiu decât în judeţ, mai ales că în teritoriu PSD are toate premisele să defileze datorită numărului de primari. Ca atare ce-l va putea opri pe Măroiu să revendice poziţia de lider judeţean? Şi nu ar fi de mirare, ţinând cont de deja tradiţia de autocanibalizare din PNL Giurgiu.

Şi atunci ştiţi cine vor vrea să fie primii la ospăţ? Consilierii judeţeni, câţi vor apuca să-şi ducă mandatul la capăt, care vor dori sânge pentru umilinţa la care i-a supus Anton, obligându-i, sub sancţiunea pierderii funcţiilor, să voteze chiar şi împotriva proiectelor de cel mai bun simţ.

Iar acest lucru îl ştie foarte bine PSD şi Marian Mina. Pentru că aproape toţi consilierii PNL au trecut prin biroul lui Mina să-şi ceară scuze anticipat pentru că nu vor vota proiectele din Consiliul Judeţean.

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .