În perioada 9 – 11 februarie s-a desfășurat la Sinaia „Școala politică de iarnă a Tineretului Alianței Liberalilor și Democraților”. În cadrul Școlii de Iarnă a TLDE, desfășurată la Sinaia, a fost organizată Delegația Permanentă a TLDE. La ședința delegației au luat parte președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu şi secretarul general, Daniel Chițoiu.

Președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu le-a vorbit tinerilor membri prezenți la Școala de Iarnă despre valorile liberalismului, despre ceea ce înseamnă să fii liberal azi, punctând faptul că pregătirea politică vine și cu responsabilități, ei având o datorie față de societate, nu doar față de partid. LiderulALDE a subliniat că își dorește ca partidul să se distingă prin oameni competenți și capabili.

La rândul său, secretarul general al ALDE, Daniel Chițoiu, le-a mulțumit tinererilor pentru implicarea activă în activitatea partidului. Tema școlii politice a fost „România construită de tineri”, unul dintre proiectele majore asumate de actuala conducere a TLDE, în frunte cu președintele organizației de tineret Claudiu Daniel Catana. La eveniment au participat peste 150 de tineri din toate județele țării. Giurgiu a fost reprezentat de Monica Gabriela David,Theodor Valentin Muşat si Burciu Răzvan.

Momentul dezbaterilor programelor politice electorale în funcție de doctrină a fost spectaculos, tinerii simulând atât partea pozitivă a unei campanii electorale, momentele cheie, apariția situațiilor neprevăzute, dar și specularea de moment a greșelilor făcute de contra candidați. Juriul a fost format din membrii marcanți ai partidului precum: ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, și ministrul Energiei, Anton Anton, alături de parlamentarii ALDE Andrei Gerea și Marian Cucșa, Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Liliana Mincă, vicepreședintele Agenției Naționale pentru Arii Protejate cu rang de subsecretar de stat, Ionel Petre, vicepreședintele Administrației Fondului pentru Mediu cu rang de subsecretar de stat, Dorin Corcheș, secretar de Stat – Ministerul Energiei, Robert Tudorache, vicepreședinte al Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel-Mare și membrul BPEx, Cristian Dima.
Scopul acestui eveniment l – a reprezentat pregătirea tinerilor politicieni din ALDE, care în viitor, pe baza unor unei pregătiri politice și profesionale temeinice, vor contribui la dezvoltarea României.