Luni după prânz a avut loc inaugurarea noii secţii Ambulatoriu Oncologie a Spitalului Judetean Giurgiu.

 „Spaţiul actual cuprinde doua cabinete de consultaţii, un salon cu 6 paturi în regim de spitalizare de zi, 1 birou registrator medical, o camera pregătire tratament, grupuri sanitare şi o sală de aşteptare spatioasă, toate necesare desfăşurării unei activităţiti medicale de calitate ce trebuie să deservească un număr aproximativ de 7.000 bolnavi cu afecţiuni oncologice la nivelul judetului.
Acest demers este unul din multele proiecte ale conducerii spitalului, alături de conducerea CJ Giurgiu. De altfel, obiectivele anunţate de domnului Marian Mina la preluarea mandatului de preşsedinte cu privire la modernizarea şi dotarea Spitalului Judeţean de Urgenta Giurgiu sunt în plin proces de a fi puse în practică în sensul în care vineri s-a reuţit depunerea proiectului vizând „Reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Ambulatoriu din cadrul SJU Giurgiu”; alte proiecte deja îincepute de Consiliul Judeţean Giurgiu în parteneriat cu spitalul sunt reabilitarea şi modernizarea curţii interioare a spitalului, inclusiveiluminat public; “Reabilitare, extindere şi dotare corp spital nou C1+C2” unde urmează să se efectueze serviciile de proiectare, proiect finantat prin CNI; recuperea cheltuielilor efectuate cu achiziţia de aparatură medicală prin intermediul unei finanţări prin Banca Mondiala, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţtii”,
a declarat managerul Spitalului Judetean Giurgiu, Mihaela Raţă.

Prezent la inaugurare, preşedintele CJU Giurgiu, Marian Mina a declarat la rândul său că „Pacienţii giurgiuveni vor fi trataţi într-un cabinet ambulatoriu de Oncologie medicală modern! Cu sprijinul Consiliului Judeţean Giurgiu, spaţiile au fost reabilitate şi dotate corespunzător. Astăzi, am participat la inaugurarea cabinetului menţionat şi doresc să o felicit pe doamna Mihaela Raţă, director general al Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, pentru că este un manager foarte bun, iar rezultatele se văd. Le mulţumesc şi consilierilor judeţeni care, indiferent de culoarea politică, au aprobat toate proiectele pe care le avem pentru Spitalul Judeţean. Unitatea medicală giurgiuveană este o prioritate pentru mine şi pentru echipa mea de la Consiliul Judeţean, şi vom reuşi să facem din acest spital unul modern, aşa cum aşteaptă şi cum merită giurgiuvenii.”