Teatrul „Ion Creangă” din Bucureşti a oferit unui număr de aproximativ 60 de copii  aflaţi în plasament în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu oportunitatea de a participa gratuit  la un program variat de spectacole și activităţi educaționale.

Astfel, în data de 14 şi respectiv 22 martie 2017, două grupuri de copii aflaţi în plasament, cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani, au petrecut zile de neuitat la Bucureşti.

Au vizionat  spectacole de teatru pentru copii, susţinute de actorii Teatrului „Ion Creangă”, la Teatrul „Excelsior”, respectiv la Palatul Copiilor, au purtat discuţii cu actorii, au  participat la ateliere de introducere în artele și meseriile spectacolului şi au vizitat  Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa.

Copiii au vizionat spectacole din repertoriul Teatrului „Ion Creangă”, “O poveste a porcului” şi “Spaima zmeilor”. A urmat  participarea la ateliere de introducere în artele și meseriile spectacolului, discuții cu actorii, copiii având astfel posibilitatea de a afla lucruri noi, de  se familiariza cu munca actorilor de teatru, regizorilor, scenografilor şi coregrafilor.Totodată, copiii au luat parte la o serie de exerciţii si jocuri teatrale (de alternare a unor stari, de atenţie si memorie), sub îndrumarea actriţei Marcela Andrei, cu scopul de a-şi dezvolta abiliţăţile de comunicare şi interpretare.

Inițiativa de a  organiza aceste acţiuni aparţine Teatrului „Ion Creangă” din Bucureşti. Activităţile sunt cuprinse în proiectul  Caravana TIC, proiect care facilitează accesul copiilor la cultură, asigurându-le  participarea la programe de spectacole și activități educaționale, susținute de instituţia teatrală susmenţionată  și instituțiile culturale partenere. Giurgiu  este  unul din cele trei judeţe cuprinse în cea de-a doua ediție a Caravanei TIC, desfăşurată în perioada noiembrie 2016 – mai 2017, organizată de Teatrul „Ion Creangă” cu sprijinul Kaufland România, copiii  şi însoţitorii lor beneficiind de transport și acces gratuit la activitățile din cadrul proiectului.

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu adresează mulţumiri tuturor celor care au făcut posibilă organizarea acestei acţiuni destinate copiilor.

Denisa Cristescu

Consilier mass-media DGASPC Giurgiu