Grupul Local al Reprezentanţilor Agricultorilor din Judeţul Giurgiu şi Districtul Ruse (G.L.A.C. Giurgiu-Ruse) s-a reunit joi în sala de conferințe a Munichipiul Tenovo, Districtul Ruse , a  avut pe ordinea de zi ca principală temă „Polenizarea culturilor permanente și protejarea albinelor”. De altfel, apicultorii din judeţul Giurgiu şi Districtul Ruse nu se întâlnesc pentru prima dată, cooperarea transfrontalieră fiind considerată promiţătoare în acest sector. Ca exemple au fost date – cooperarea pentru achiziționarea de miere bulgărească din partea românească, vizitele reciproce la expoziții de produse apicole, cumpărarea de alimente pentru albine în timpul iernii și multe altele.

În partea practică, care este o practică la întâlnirile GLAC, a urmat vizitarea unei livezi de caise al Agrola Ekoinvest, care nu au fost tratate cu preparate chimice, livadă situată în satul Krivina.

Organizarea exemplară a sesiunii din această lună a întâlnirii s-a datorat primarului municipiului Tenovo – Dr. Petar Petrov și viceprimarului Tsvetomir Petrov, cărora li s-a alăturat şi subprefectul Svilen Ivanov.

Delegaţia giurgiuveană a fost condusă de vicepreşedintele Consiliului judeţean Giurgiu, Lucian Corozel.

GLAC Ruse-Giurgiu este grup unic transfrontalier pe acest domeniu.

I.M.

Înaintea protocolului obişnuit de la finalul ultimei întâlniri, subprefectul de Ruse, Svilen Ivanov și vicepreşedintele Lucian Corozel şi-au închipuit cum ar fi evoluat în deschiderea Campionatului Mondial de Fotbal.