Contrar multor aşteptări, senatorul giurgiuvean Niculae Bădălău s-a prezentat luni în faţa jurnaliştilor locali cu un mesaj propriu, diferit de Cabinetul 1, care-l scoate pe Iohannis vinovat  pentru violenţele de la mitingul din 10 august, susţinând că „Românii şi-au câştigat dreptul de a protesta…Şi protestatarii au familii şi jandandarmii au familii care suferă! E de preferat ca toţi să respectăm legea!Case closed, cum ar spune un clasic în viaţă.

Cine-l cunoaşte bine pe senatorul giurgiuvean ştie că niciodată (sau aproape niciodată) acesta nu face declaraţii gratuite. Între două glume şi o „şopârlă” strecoară declaraţii grele, lăsându-i pe jurnalişti să le interpreteze. Dacă iese prost, nu e vina lui, ci a jurnalistului care a citit greşit dincolo de cuvinte.

Luni, o zi atipică pentru conferinţele de presă ale PSD, senatorul giurgiuven s-a prezentat singur în faţa presei, preferând, probabil, să-l protejeze pe preşedintele interimar al PSD Giurgiu, Marian Mina.

Pentru că mesajele au fost aproape războinice (ca potcoava ascunsă în mănuşa de box).

După mai bine de 20 de ani, credeţi-mă că reprezint, încă, o voce în acest partid! … Din respect pentru cetățeni vin mereu aici pentru că de 15 ani aici am fost mereu, cu bune și cu rele. Indiferent de funcția pe care o voi ocupa, vremelnic, ori unde va fi, la centru sau Giurgiu aici voi fi mereu prezent. În 2011-2012 când m-am întors, eram în sediul ăsta aproape singur și, ușor, ușor, așa cum am fost învățat toată viața am început să construiesc o echipă. Eu, spre deosebire de alții, construiesc! E adevărat că e foarte greu să te adaptezi cerințelor unui partid mare, așa cum este PSD, e greu să lucrezi într-o echipă. Politica nu e sport individual, e sport de echipă, trebuie să reușesti să formezi și păstrezi o coeziune. Absolut toți acești tineri au fost sprijiniti de mine: Şi Alexandru Andrei să fie director la OSIM, funcție de secretar de stat, să fie deputat, pe Răzvan Cuc l-am sprijinit să fie administrator al județului, deputat, ministru al Transporturilor, pe doamna Elena Dinu deputat, pe Marian Mina președinte al CJ, și cred că am reușit să fac o echipă. Dar există totuși discuții și să știți că, cel mai periculos lucru într-un partid este izolarea, fracționarea. Unora le e mai greu să se adapteze și să înțeleagă.”

Şi ca mesajul să fie foarte clar,  s-a renunţat şi la mănuşi, senatorul giurgiuvean  declarând că atât timp cât va activa la Giurgiu, primarul oraşului Mihăileşti, Mihai Dobre, nu va mai prinde loc pe listele PSD în alegerile locale. Neoficial, se ştie că primarul din Mihăileşti, Mihai Dobre, este sponsorul moral al celor doi deputaţi răzvrătiţi din PSD Giurgiu.

Indirect, declaraţia de luni a senatorului Bădălău sună cam aşa: „Gata, v-am lăsat cam mult să vă faceţi de cap, acum aveţi treabă cu mine!”

 

Ioan Mănăilă

N.B. Nu ştiu de ce îmi vine în cap un referen din copilărie. ”…Ceata lui Piţigoi, dai într-unul ţipă doi!”