Sediul fostei Prefecturi Giurgiu, clădire care găzduia şi Consiliul Judeţean Giurgiu până în anul 2005, se află în conservare din anul 2009întrucât nu s-au mai alocat fonduri pentru consolidarea şi reabilitarea clădirii.

Ca scurt istoric să spunem că fostul Palat Administrativ a cărui construcţie a fost finalizată în anul 1935 a fost ridicat din banii avocaţilor şi magistraţilor giurgiuveni. Timp de 70 de ani clădirea nu a fost consolidată şi reabilitată niciodată, ajungând ca după anul 2000 să fie catalogată cu bulină roşie. În anul 2005 când Banca Naţională a cedat în favorea Giurgiului sediul pe care nu-l mai folosea, Prefectura şi Consiliul Judeţean s-au mutat în actualul sediu.

La această dată vechea Prefectură aparţine Ministerului de Interne – Instituţia Prefectului. Aceasta a încercat să o consolideze şi reabiliteze în perioada 2005-2007, dată la care a intrat în conservare, nemaiprimind fonduri.

În aceste condiţii, consilierii judeţeni au aprobat în şedinţa din 25 octombrie un proiect de hotărâre prin care Consiliul Judeţean Giurgiu solicită Guvernului, respectiv Ministerului de Interne, ca vachiul Palat Administrativ să treacă în patrimoniul judeţului Giurgiu.

În expunerea de motive se arată, printre altele că instituţia Consiliului Judeţean, spre deosebire de Ministerul de Interne poate accesa fonduri europene pentru finalizarea lucrărilor.