consiliul-judetean-giurgiuCâştigător detaşat al alegerilor pentru Consiliu Judeţean Giurgiu, unde va deţine nu mai puţin de 20 de posturi de consilieri din totalul de 31, PSD Giurgiu începe deja să-şi creioneze viitoarea echipă de conducere a Consiliului. Cu o singură execepţie, se pare că vom avea parte de o conducere foarte tânără la vârful instituţiei.

După cum se ştie, PSD  îl va propune şi îl va susţine pentru funcţia de preşedinte pe Marian Mina, care până de curând a deţinut funcţia de director al unei direcţii din cadrul Companiei Naţionale marian-minade Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Aşa că, teoretic, cel puţin în ceea ce priveşte infrastructura rutieră a judeţului sunt speranţe că a acesata se va înbunătăţi în mod vizibil.

Un alt tânăr pe care PSD doreşte să-l promoveze într-o funcţie extrem de importantă, mai ales pentru un judeţ sărac precum Giurgiu, este Ioan Andrei Alexandru. Potrivit surselor noastre acesta ar ioan_alexandru_andrei_85497900urma să preia conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC). Ţinând cont de experienţa în domeniul juridic, dar şi administrativ a lui Andrei Alexandru (fost preşedinte al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci) se poate spune că şi aici PSD s-a orientat bine.

Funcţia de administrator publical judeţului şi responsabil cu proiectele europene urmează să fie ocupată de Răzvan Cuc, un tânăr din noua gardă a PSD Giurgiu, care după ce a ocupat o cuc razvanperioadă funcţia de director al Zonei Libere, a fost promovat în funcţia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor. În ambele situaţii Răzvan Cuc a fost promotorul unor proiecte  finanţate european, aşa că are toate şansele să se adpteze foarte uşor în noua funcţie şi noilor sarcini ce-i vor reveni.

Singura excepţie pe care o vor face social-democraţii de la capitolul tinereţe, dar nu şi de la experienţă şi expertiză profesională, este Cristian Marciu, care va ocupa pentru al doilea marciumandat consecutiv, funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, după ce a ocupat timp de patru mandate şi funcţia de consilier judeţean.

De altfel, şi Marian Mina a ţinut să sublinieze că în alegrerea echipei s-au avut în vedere cele două criterii, declarând că „ O să mă bazez în continuare pe experienţa şi maturitatea lui Cristian Marciu, iar colegul meu Răzvan Cuc urmează să se ocupe de programele cu finanţare europeană. Toate hotărârile le vom lua în echipă, aşa este normal. Sunt tânăr şi am puterea de muncă necesară pentru a dezvolta acest judeţ.”

Ioan Mănăilă

N.R. La această oră încă nu se cunoaşte dacă PSD va oferi pentru ALDE Giurgiu cea de a doua funcţie de vicepreşedinte al Consiliului, conform protocolului încheiat la nivel naţional.