stefanLa două săptămâni după încheierea alegerilor locale, în PNL Giurgiu continuă seria de schimbări şi rearanjări în stff-ul de conducere. După ce în urmă cu o mai bine de o săptămână, copreşedintele Dumitru Beianu a anunţat că în urma rezultatelor se retrage din funcţia de copreşedinte şi renunţă şi la mandatul de consilier judeţean, pe care ar fi putut să-l preia în urma rezultatelor alegerilor, au urmat alte retrageri.

Vineri,  copreşedintele Gheorghe Ştefan a anunţat că se retrage şi el de pe lista de consilieri judeţeni, intenţie pe care şi-au mai anunţat-o şi deputatul Marin Anton, avocatul Dragoş Ujeniuc şi consilierul Cosmin Marciu. Cu acest prilej Gheorghe Ştefan a mai anunţat că decizia sa şi a colegilor care se retrag de pe lista de consilieri judeţeni este atât ca urmare a rezultatului sub aşteptări obţinut în alegeri, dar şi din dorinţa liberalilor de a pemite accederea în Consiliul Judeţean a unor consilieri din teritoriu.

Tot vineri, liderul liberal a mai anunţat că PNL Giurgiu, alături de alte 20 de filiale din ţară vor intra în maxim o săptămână într-un amplu proces de restructurare. Cea mai importantă decizie ce va fi pusă în practică va fi renunţarea la conducerea colectivă cu doi copreşedinţi şi numirea la toate nivelurile a unui preşedinte unic. La Giurgiu, cel mai probabil funcţia de preşedinte îi va reveni chiar lui Gheorghe Ştefan.

În cadrul aceleaşi conferinţe de presă, după ce a mulţumit alegătorilor pentru încrederea acordată, şi-a  anunţat intenţia de a se retrage de pe lista de consilieri locali municipali şi deputatul Florian Nicolae, fostul candidat PNL pentru funcţia de primar al municipiului Giurgiu. Acesta a spus că va încerca să ajute în continuare Giurgiu din poziţia de parlamentar.

Ioan Mănăilă