psdMiercuri PSD Giurgiu a depus la Biroul Electoral Judeţean dosarele de candidat pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.

În absenţa preşedintelui organizaţiei judeţene a partidului, senatorul Niculae Bădălău, prins în staff-ul de campanie naţional al PSD, rolul acestuia a fost preluat de preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, lucru aprope firesc, în condiţiile în care BEJ, este găzduit chiar în clădirea Consiliului.

Cu acest prilej, Marian Mina a ţinut să sublinieze că PSD îşi respectă promisiunea de a veni în faţa electoratului cu o echipă tânără, formată în exclusivitate din giurgiuveni.

„Vreau să scot în evidență un lucru: acum câtva timp, domnul președinte Bădălău a spus că va forma o echipă de tineri. Mulți dintre dumneavoastră, dar și dintre adversari, au râs probabil, și au spus că sunt vorbe-n vânt. Uite că nu sunt vorbe-n vânt, eu și colegii mei suntem dovada vie că la Giurgiu s-a format deja o echipă de tineri, o echipă care este promovată, și așteptările noastre de la ei sunt foarte mari și sunt convins că vor contribui, cu toții, foarte mult la dezvoltarea județului Giurgiu” , a declarat Mina.

La rândul său, „decanul de vârstă” al echipei şi omul cu cea mai mare experienţă în administraţia publică locală, Cristian Marciu a declarat că „Părerea mea este că cele două echipe, pentru Senat și pentru Camera Deputaților, sunt cele mai bune echipe care candidează la alegerile din 11 decembrie. Candidatura este în primul rând pentru ca soarta cetățenilor din România și din județul Giurgiu să fie alta decât a fost până acum. Vrem ca românii să trăiască mai bine, să aibă un nivel de trai și civilizație mai bun, să aibă locuri de muncă și să fie mândri că trăiesc în România”.

Listele de acum oficiale, ale social-democraților pentru alegerile parlamentare din decembrie arată astfel:

SENAT

Niculae Bădălău

Cristian Marciu

Cristian Ștenghel

Cristian Matei

CAMERA DEPUTAȚILOR

Răzvan Cuc

Andrei Alexandru

Elena Dinu

Cosmin Daniel Lazăr

Cristina Bălan

Claudia Ion

De reamracat că de la eveniment, pe care prin tradiţie, fiecare partid îl marchează festiv, a lipsit preşedintele organizaţiei municipale a PSD, Nicolae Barbu, care, de altfel, a şi anunţat că nu va sprijini campania unora dintre candidaţi.

Ioan Mănăilă