PSD-ALDE, Dumnezeu şi ministrul Liviu Pop!

Citeam astăzi, cu ocazia deschiderii anului universitar, o postare a preşedintelui Consiliului judeţean Giurgiu, Marian Mina, care în esenţă spune că „Studenții încep un an universitar mai bun decât în guvernările anterioare. Niciun alt guvern nu a oferit atâtea beneficii mediului universitar. Obiectivul „mai mulți bani și un trai mai bun pentru români” se aplică și în cazul studenților și profesorilor din universități. Mult succes în noul an universitar!”

Mai jos se reaminteşte de creşterea burselor şi alocarea acestora şi pe perioada vacanţei, transport gratuit pe CFR  pe tot timpul anului, spre orice destinaţie, începerea lucrărilor la 7 cămine studenţeşti noi. De asemenea creşterea salariilor profesorilor, într-o primă fază cu 15 la sută.

În esenţă totul este corect, ba chiar este corect sută la sută, dar nu mă pot abţine să nu mă gândesc la un banc.

Se spune că atunci când Dumnezeu împărţea pe popoare bogăţiile de care urmau să se bucure, românilor le-a dat de pe fundul cazanelor ce mai rămăsese: ape, munţi, câmpii, resurse naturale, etc. Văzând rezultatul final, Sfântul Petru ar fi exclamt „Doamne, nu le-ai dat prea mult? Uite ce frumuseţe a ieşit!” La care Dumnezeu ar fi răspuns „Stai liniştit că în contrapartidă o să le dau nişte conducători….”

Iar eu nu pot să mă gândesc decât la faptul că actuala guvernare ni l-a dat în contrapartidă la realizările de mai sus pe analfabetul de Liviu Pop, la Ministerul Educaţiei!

Ioan Mănăilă 

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .