Alina Meclea este de 15 ani profesor de Limba şi litera română la Colegiul Naţional „Ion Maiorescu” din Giurgiu, unde a deţinut pentru o scurtă perioadă şi funcţia de director adjunct al Colegiului.

Datorită profesiei , dar şi dăruirii, a căpătat, în timp, abilități deosebite de comunicare.  S-a implicat în activități de voluntariat oraganizate de Asociația Umanitară „Uniți pentru Giurgiu”, înființată în 2014. În calitate de președinte al asociației a desfășurat o serie de activități și a implementat o serie de proiecte care și-au pus amprenta asupra competențelor  de relaționare cu cei din jur, indiferent de statutul lor profesional, social sau intelectual.

Alina Meclea a desfăşurat şi o bogată activitate politică. A deţinut funcţia de vicepreşedinte al Organizaţiei Municipale a PNL Giurgiu, preşedinte al Organizaţiei Municipale a Femeilor Liberale Giurgiu. De asemenea a fost purtător de cuvânt al Organizaţiei Judeţene a PNL Giurgiu.

În calitate de preşedinte al Organizaţiei Municipale a PNL Giurgiu a fost coordonatorul campaniei electorale pentru alegerile locale în perioada august-septembrie 2020, unde a obţinut un succes remarcabil, candidatul partidului la funcţia de primar al Municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, câştigând detaşat aceste alegeri.