vladu acuzatiiAlexandru Vladu, copreşedinte al organizaţiei municipale a ALDE Giurgiu şi fostul candidat al partidului pentru funcţia de primar, l-a acuzat la sfârşitul săptămânii trecute pe primarul Nicolae Barbu de presiuni şi intimidări la adresa unor angajaţi ai instituţiei.

Alexandru Vladu spune că unor foşti colegi de-ai săi din Primărie, care au crezut în proiectul pe care el îl propunea giurgiuvenilor în cazul în care ar fi devenit primar, li s-a cerut de către primarul Barbu să-şi dea demisia sau vor fi daţi afară. Vladu spune că sun mai mulţi angajaţi cu funcţii de conducere cărora li s-a cerut aşa ceva, dar că el i-a încurajat să rămână pe poziţii şi să nu se lase intimidaţi.

În acet sens Vladu a prezentat cazul fostului şef al Serviciului de pază din cadrul Primăriei, Corneliu Pop, care, în opinia sa, şi-a prezentat demisia pentru a nu periclita locurile de muncă a mai multor zeci de salariaţi ai Serviciului, cărora li s-a transmis că în eventualitatea în care Pop nu demisionează, întregul Serviciu de Pază va fi desfiinţat.

“Bunul meu prieten şi coleg de partid, Corneliu Pop şi-a dat demisia, pentru că i s-a spus că dacă nu îşi dă demisia se va închide societatea de pază . Aşa că angajaţii l-au rugat pe domnul Corneliu Pop să îşi dea demisia ca să ramâna oamenii cu serviciul. Ce trebuia să facă omul ăsta, care n-a dormit două săptămâni de zile?… a preferat să-şi dea demisia pentru a salva oamenii”.

Vladu spune că situaţia este cu atât mai gravă cu cât societatea de pază mergea foarte bine sub conducerea lui Corneli Pop şi nu avea nici un fel de probleme financiare sau de organizare.

Ioan Mănăilă