În urma apariţiei în publicaţia noastră a articolului “Privind spre fotbalul judeţean cu amuzament şi îngrijorare” (http://obiectivgiurgiu.ro/privind-spre-fotbalul-judetean-cu-amuzament-si-ingrijorare/) am primit spre corectă informare următoarele precizări din partea Asociaţiei Judeţene de Fotbal Giurgiu. Cu sublinierea că, Redacţia Obiectiv Giurgiu nu are în statut şi în politica redacţională să “… arunce cu noroi în curtea…”. Ba mai mult, am fost constant alături de fotbalul giurgiuvean (în limita posibilităţilor şi competenţelor noastre). Publicăm mai jos Comunicatul AJF, în speranţa unei bune colaborări şi pe viitor.

Precizări

„Permiteti-mi sa va aduc la cunostinta urmatoarele articole din Regulamentul de organizare a activitatii fotbalistice (2018):

a)- Art. 12, alin. 1: „Forurile organizatoare, prin Departamentul Competitii, au dreptul de a schimba, în (cazuri excepționale), stadionul, ziua, ora de începere sau localitatea de disputare a jocului”;

– Art. 12, alin. 3, lit. b): „Schimbarea programării se poate face şi la solicitarea cluburilor organizatoare, pentru motive întemeiate, astfel:

  1. b) Ziua de disputare a meciului sau localitatea, cu excepția cazurilor exceptionale, numai cu acordul celeilalte echipe, cu cel puţin 7 zile înainte. Solicitările privind schimbarea programării jocurilor oficiale (ora, data,sau localitatea), făcute cu mai puţin de 7 zile (respectiv,10 zile – pentru Liga a 3-a) înaintea programării iniţiale, nu vor fi luate în considerare. În calculul termenului intră şi ziua în care se depune cererea şi ziua în care jocul este programat (zile incluse) „;
    Pentru etapa I a ligii a 4-a, seria nord, era programat meciul AS IEPURESTI – AFC SINGURENI (a se retine, AS IEPURESTI – echipa gazda). Conducerea de la AS IEPURESTI, a inaintat catre Comisia de Competii si Disciplina, o cerere de amanare a acestui meci, cerere unde se regaseste si semnatura/stampila (acordul) echipei din AFC SINGURENI.

Asociatia Judeteana de Fotbal Giurgiu, nu este responsabila cu cercetarea adevaratelor motive ce stau in spatele acestei amanari. Atata timp cat exista temei legal pentru amanarea unui meci, in regulamentul emis de FRF si pe care suntem obligati sa il respectam, cu exceptia cazurilor unde ne permite sa „personalizam” anumite aspecte legate de organizarea si desfasurarea meciurilor, nu ne putem permite incalcarea acestuia.

Asociatia Judeteana de Fotbal Giurgiu este deschisa si chiar va invita ori de cate ori aveti o neclaritate, sa solicitati lamuriri, iar noi avem obligatia de a va raspunde.
Speram ca pe viitor, sa aruncati noroiul in curtea celui care trebuie (cererea a venit din partea echipelor, in baza un articol existent in ROAF, iar noi aveam obligatia de a-i da curs).”

Cu multumiri,

Alexandru Pricopie

Membru in Comitetul Executiv al AJF Giurgiu