O delegație din Republica Moldova a sosit luni, 13 noiembrie, la Giurgiu. Este vorba despre o parte din conducerea Consiliului Raional Anenii Noi(structură similară cu un consiliu județean), respectiv Alexandru Barbăroșie- președintele Consiliului Raional Anenii Noi, vicepreședintele Consiliului, Natalia Procopii-Scobioală, secretarul Petru Boicu și șeful serviciului juridic, Dmitrii Ciur.

Ei venit la Giurgiu la invitația președintelui Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina. Aceasta, după ce anul trecut, o delegație a instituției giurgiuvene menționate a fost în vizită la frații de peste Prut pentru a semna o Înțelegere de Cooperare, adică pentru a ne înfrăți cu Anenii Noi.

După ce luni seara, oaspeții au vizitat instituțiile de cultură din Giurgiu, marți, 14 noiembrie, ei au fost întâmpinați la Consiliul Județean, cu pâine și sare și, mai apoi, au fost invitați în sala de ședințe a CJ.

Acolo, consilierul Nicu Mardale a făcut o prezentare generală a județului Giurgiu, a instituției pe care o reprezintă, dar le-a vorbit celor prezenți mai cu seamă despre cele mai importante proiecte europene și cu fonduri guvernamentale derulate de către Consiliul Județean Giurgiu.

Cei din conducerea Consiliului Raional Anenii Noi au dorit să știe detalii despre infrastructura rutieră, despre rețelele de apă și canalizare, despre investiții în unități de învățământ și au prezentat, la rândul lor, situația din zona lor.

Discuțiile de la Consiliul Județean au durat mai bine de 2 ore, fiind atinse, de asemenea, și aspecte sociale, dar mai ales istorice, iar concluzia tuturor a fost că suntem, fără îndoială, un singur neam și că acest tip de schimb de experiență este foarte important pentru frații noștri de peste Prut pentru a se dezvolta așa cum România o face.

După întâlnirea de la CJ, oaspeții au mers în Portul Giurgiu, la Mănăstirea Comana, iar ziua s-a încheiat la Casa Comana, cu un dineu organizat în cinstea lor.